Kedilerle İlgili Yapılan Son Araştırma Şaşkına Çevirdi tam 5 ilişki türleri tespit edildi

Kedilerle İlgili Yapılan Son Araştırma Şaşkına Çevirdi tam 5 ilişki türleri tespit edildi

Kediler en sevdiğimiz evcil hayvanlarımızdır. Bir çok kedi üzerinde bilim insanları araştırma gerçekleştirdi. Çıkan sonuçta ilişki türleriyle ilgili ilginç bir rapor ortaya çıktı.

Kedilerle ilgili yapılan araştırma şaşkına çevirdi. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmada oldukça ilginç sonuçlara varıldı. Bir kedi sever olarak çok şaşırdığım bu ayrıntıları sizlerin de okumasını istiyorum.

Açıkçası benim okuduğum çok şaşırtıcı detaylar var.

 

KEDİLER ARAŞTIRILDI: 5 İLİŞKİ TÜRLERİ VAR

Kediler bazıları tarafından nankör olarak tanımlansa da aslında cana yakın ve sahibine bağlıdırlar. Ancak her kedinin karakteri birbirinden farklıdır. İngiltere'de yapılan bir araştırma da bu gerçeği ortaya koydu. Araştırma ile Kediler ve insanlar arasında 5 farklı ilişki türü olduğu ortaya çıktı.


NTV'nin aktardığı habere göre araştırmada 3 bin 994 kedi kullanıldı. Araştırmacılar o kedilerin ve sahiplerinin birbirlerine karşı davranışları test edildi. Bunun için anket yöntemi kullanıldı. Anket sonucunda kediler ve sahipleri arasında 5 ilişki türü olduğu tespit edildi. İşte o ilişki türleri;


1- GÜNDELİK İLİŞKİLER
Gündelik ilişkide kedilerin tercihi genelde açık hava olur. Eve tıkılıp kalmayı pek sevmezler. Çevrelerindeki diğer evler uğrak  yerleridir. Sahipleri ile daha mesafededirler. Yakınlık kurmak istemeyeceği insan tipi ise kedilerine dostça davranan insan tipleridir.

2- AÇIK İLİŞKİ
Bu ilişki türü aslında insanlarınkiyle benzerdir. Bu kediler daha özgür hisseder ve yalnızlığı tercih ederler. Sahiplerine yakınlık göstermeseler ancak diğer insanlarla iyi ilişkiler kurabilirler. Ancak sahiplerinin kucağına bile oturmak istemezler.


3- EŞ BAĞIMLI İLİŞKİ
Bu ilişki türünde kediler sahibine fiziksel yakınlık kurar ve sahibine giderek bağımlı hale geliri. SAhipler de kedileri aile ferdi gibi görür. Kedi eşe bağlı ilişkide başkalarına odaklanmaz. Odak noktası sahibidir.


4- ARKADAŞLIK
Bu da eşe bağımlı ilişki türüne benzer. Zira bunda da kediler sahiplerine duygusal yakınlık duyar ve sahibine çok güvenir. Eşe bağımlı ilişkiden farkı, kedilerin diğer insanlarla da iyi ilişkiler kurabilmesi ve sahibinden ayrılma sorunu yaşamamısıdır.


5- UZAK İLİŞKİ
Kediler bu ilişki türünde sahibine duygusal yakınlık hissetmez. İnsanlardan da uzak kalmayı seçerler. Genelde bu kediler de yalnızdır.

İlgili Haberler