Kedilere bilmeden veriyoruz oysa kedilerimizin sindirim sistemini çökertiyor...

Kedilere bilmeden veriyoruz oysa kedilerimizin sindirim sistemini çökertiyor...

Kedilere **süt** vermemek gerekiyor. Peki kedi süt içerse ne oluyor? İşte her kedi sahibinin bilmesi gereken uyarılar

Evcil dostlarımız kedilere süt verilmemesi gerekmektedir. Aslında, kedilerin süt içmesi çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Peki ama kedilere neden **süt** verilmemeli?

**1. Sindirim Sorunları:**

Kedilerin süt içmesi, sindirim sorunlarına neden olabilmektedir. Kedilerin sindirim sistemi, süt içmek için özel olarak tasarlanmamıştır. Süt, kedilerin sindirim sistemini tahriş edebilir ve ishal, kusma ve karın ağrısı gibi sorunlara da neden olabilir.

cat-2922832-1280.jpg

**2. Laktos İntoleransı:**

Kedilerin çoğu laktos intoleransıdır. Laktos intoleransı, sütte bulunan laktoz şekerini sindirememe durumudur. Bu nedenle, süt içmek kedilerde gaz, ishal ve karın ağrısı gibi semptomlara neden olabilmektedir.

**3. Obezite:**

Kedilerin süt içmesi obeziteye neden olabilir. Süt, yüksek kalorili bir içecektir ve fazla tüketildiğinde de obeziteye neden olabilir. Sütü kedilerin sindirmesi çok zordur. Birçok veteriner hekim kedilere asla süt verilmemesi gerektiğini söyler.

cats-6603415-1280.jpg

**4. Diğer Sağlık Sorunları:**

Kedilerin süt içmesi diğer sağlık sorunlarına da neden olabilmektedir. Özellikle, şeker hastalığı olan kedilerin süt içmesi kan şekeri seviyelerini artırabilir.

Posta.com.tr sitesinde yer alan bilgilere göre; Birçok yetişkin kedinin laktoza alerjisi vardır. Her ne kadar süt ve süt ürünlerini sevseler de, mideleri için oldukça zararlı bir hal alabilir. Süt ve süt ürünleri kedilerde kusma ve ishale neden olabilir.

İlgili Haberler