Çok popülerler: Ancak kediler çok için çok zararlı olan çiçekler...

Çok popülerler: Ancak kediler çok için çok zararlı olan çiçekler...

Bazı çiçekler evimize güzel bir gösteriş katsa da minik dostlarımız kedilerimiz için zararlı olabiliyor

Bazı çiçeklerin kediler için zararlı olduğu ortaya çıktı. Eğer evinizde minik bir kedi besliyorsanız dikkatli olmalısınız. Aksi takdirde kedileriniz zor durumda kalabilirler. Kedilerinize zararlı olan bu çiçeklere bakarken dikkatli olmalısınız.

evimdergisi.com.tr sitesinde yer alan içerikte; Kediler için zararlı olan çiçeklerin listesi paylaşıldı. İşte o çiçekler

pot-3054289-1280.jpg

Maalesef, kedileriniz varsa, toksik özelliklerinden dolayı evinize getirmekten kaçınmanız gereken birçok ev bitkisi vardır. Özellikle kedilerin bir şeyleri çiğnemeye yatkın olduğu bilindiği için, toksik bitkileri evden uzak tutmakta fayda var. İşte kedileriniz varsa kaçınmanız gereken kedilere zararlı bitkiler;

BARIŞ ÇİÇEĞİ (SPATHIPHYLLUM)
ALOE VERA
DEVE TABANI (MONSTERA DELICIOSA)


SALON SARMAŞIĞI (POTHOS, EPIPREMNUM AUREUM)
PARA ÇİÇEĞİ (CRASSULA)
KILIÇ ÇİÇEĞİ (PAŞA KILICI, SANSEVIERIA TRIFASCIATA)
DİFENBAHYA (DIEFFENBACHIA)
SİKAS PALMİYESİ (CYCAS REVOLUTA)
DUVAR SARMAŞIĞI (HEDERA HELİX)

SALON SARMAŞIĞINA DİKKAT EDİN

Pothos, az bakım gerektiren doğası nedeniyle hem amatör hem de deneyimli bitki sahipleri için çok çekici bir ev bitkisidir. Pothos salon sarmaşığına dokunmak tamamen güvenli olsa da, eğer yutulursa, kedinizin ağız ve dudaklarda yanma oluşacak, kusma ve ağızda şişlik oluşacaktır.

PARA ÇİÇEĞİ DE KEDİLERE ZARAR VERİYOR


“Para çiçeği” veya “yeşim çiçeği” olarak da bilinen Crassula, yetiştirilmesi kolay ve sahiplerine iyi şans ve servet getirdiği düşünülen etli bitki türüdür. Koyu yeşil etli yaprakları ve kalın, tahta benzeri sapları ile karakterizedir. Crassula ailesine ait birkaç farklı para çiçeği türü vardır.

Ne yazık ki, para çiçeği kediler, köpekler ve atlar için oldukça zehirlidir ve yutulduğunda kusma, uyuşukluk, depresyon ve koordinasyon bozukluğu gibi semptomlara neden olur.

İlgili Haberler