Kavunla İlgili Herkesin Denemesi Gereken bir bilgi - Ezilip soğuk süte katıldıktan sonra...

Kavunla İlgili Herkesin Denemesi Gereken bir bilgi - Ezilip soğuk süte katıldıktan sonra...

Kavunun bu etkisine İnanamayacaksınız..!

Kavun en çok sevilen yaz meyvelerinden biridir. Kavunun şaşırtıcı faydaları saymakla bitmezken son zamanda en büyük faydalarından biri daha ortaya çıktı.

Güzellik sırrı olarak uygulayabileceğiniz bu yöntem sayesinde kavunun sıra dışı etkilerinden yararlanabileceksiniz..

KAVUNUN FAYDALARI

KAVUNUN FAYDALARI SAYMAKLA BITMIYOR KAVUN, BUYUK YAPRAKLI, SARI CICEKLI, SURUNGEN BIR BITKI OLAN KAVUN SULU VE KOKULUDUR. BOL MIKTARDA SU BARINDIRMASININ YANINDA A VE C VITAMINLERINCE DE ZENGIN BIR BESINDIR. AYRICA IYOT VE KROM ...

Kavun, büyük yapraklı, sarı çiçekli, sürüngen bir Bitki olan kavun sulu ve kokuludur.

Bol miktarda Su barındırmasının yanında A ve C vitaminlerince de zengin bir besindir. Ayrıca iyot ve krom gibi mineralleri de içinde barındırır.

Peki Kavun nasıl tüketilmeli?

Yaz meyvelerinin en iyilerinden olan Kavun taze olarak yenir. Ayrıca kabukları ve çekirdekleri kullanılır. Çekirdekleri dövülüp suda kaynatıldıktan sonra elde edilen su içilirse göğüs ağrısı ve öksürüğe iyi gelir.

Kavun Yanıklara kavun konursa ağrıyı hafifletir ve iyileşmesini hızlandırır.

Kavun Cilt bakımı için de faydalı bir besin olan kavun, ezilip soğuk süte katıldıktan sonra yüze sürülürse cildi nemlendirir. Kavun Özellikle kuru ciltlere çok faydalıdır.

Kavun tam olarak olgunlaşmadan yenmemelidir. Kavun Ayrıca, ülseri ve sindirim sistemi iltihabı olanlara tavsiye edilmez.

Kavun hakkındaki bu bilgileri sizlerde arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin!..

Kaynak: STAR - MYNET