Karaciğerin dostu çıktı! Kanseri bile önlüyor limonlu suyla gelen 1 aylık şifa

Karaciğerin dostu çıktı! Kanseri bile önlüyor limonlu suyla gelen 1 aylık şifa

Limonun faydalarını bugüne kadar hepimiz duymuşuzdur. Ancak bu faydalarını belki de ilk kez duyacaksınız. İşte Limonlu Suyla gelen şifanın ayrıntıları

Limonun faydalarını bugüne dek herkes duymuştur. Ancak 1 ay boyunca limonlu suyla güne başlamanın şaşırtan bir faydası çıktı. Dünyanın bir çok yerinde bulunan limon Türkiye'de bolca yetişmektedir.

Limonun şaşırtıcı faydaları arasında belki de daha önce hiç duymadığınız bazı bilgiler var. Bu bilgileri sizlerde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

İşte Limonlu suyla elde edebileceğiniz şifalara ilişkin tüm detaylar

Sindiriminize yardımcı olur: Limon suyu istenmeyen maddelerin ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Tükürük ve mide sularının klorik asidine benzeyen atomik bileşiminden dolayı karaciğerin sindirim için gerekli olan öd sıvısını salgılamasına yardımcı olur.


Bir idrar döktürücü olarak sisteminizi arındırır: Limon suyu idrar miktarını arttırarak istenmeyen maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu yüzden limonlu su içtiğinizde toksinler bedeninizden daha hızlı atılır ve idrar yolunuzun daha sağlıklı olması sağlanır. Limon suyunun içindeki sitrik asit, karaciğeri tetikleyen ve detoksifikasyona yardımcı olan enzimin etkisini en üst seviyeye çıkarır.


Bağışıklık sisteminizi güçlendirir: Limon soğuk algınlığı ile baş etme konusunda çok yararlı olan C vitamini açısından çok zengindir. Ayrıca beyin ve sinir sistemini tetikleyen potasyum açısından da çok zengindir. Potasyum da tansiyonu kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Limonda bulunan askorbik asidin (C Vitamini) antienflamatuar özellikleri vardır ve bu yüzden astım ve diğer solunum sorunlarına iyi gelir. Ayrıca vücudun demir emilimini arttırır.

Demir bağışıklık sistemimizde önemli bir rol oynar. Bunların yanı sıra limon, soğuk algınlığı ve gribi önlemeye yardımcı olan antimikrobiyal özellikli saponinler de içerir. Limon vücudun ürettiği balgamın da azaltılmasına yardımcı olur.


Taze bir nefes için birebir. Diş eti iltihaplarına ve diş ağrılarına iyi geldiği gibi nefesinizin kötü kokmasını da önler. Ancak diş minesine zarar vermek istemiyorsanız limonu direk dişinize temas ettirmeyin yani yemeyin. Limonlu su içtikten sonra da dişlerinizi fırçalarsanız daha faydalı olduğunu görürsünüz.


Kendinizi enerjik hissetmek için birebir. Limon kokusunun sinir sisteminde sakinleştirici etkisi vardır. İşte sinir sistemindeki bu sakinlik, depresyona ve endişeye iyi gelirken size mutluluk vereceği için de kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlar. Limon sindirim sistemine girdiğinde vücuda enerji verir.


Cilde de faydalı. Limon suyu antioksidan özelliği sayesinde cilt lekelerini azaltır. Hatta ciltteki kırışıklıkların da azalmasına yardımcı olur.Limon suyunu düzenli olarak zor geçen yara izlerine ve cildinize uygulayın, farkı göreceksiniz.