Domates yediyseniz bu ilaçtan uzak durmalısınız! İçerseniz vücuda bunları yapıyor

Domates yediyseniz bu ilaçtan uzak durmalısınız! İçerseniz vücuda bunları yapıyor

Domates yediyseniz bu ilaçtan kullanmayın! Uzmanlar ilaç ve besin etkileşimi konusunda uyarıyor

Bazı yiyecekler sağlığımız için faydalı olsa da ilaç etkileşimine girdiği zaman zararlı konuma gelebiliyor. O yüzden bazı yiyecekleri ya ilaç öncesinde ya sonrasında tüketmemek gerekiyor.

Uzmanlar bu konuda hangi yiyeceklerin hangi ilaçlarla birlikte alınmaması konusunda bir uyarı metni hazırlamıştır. Sizlerde bu uyarı metninde yer alan bilgileri dikkatlice okuyun ve uygulayın. Ayrıca arkadaşlarınızın yararlanması adına onlarla da paylaşabilirsiniz.

Unutmayın Sağlık her şeyden önce gelir.

Peki hangi ilaçlarlar hangi yiyeceklerle birlikte tüketilmez?

MUZLA TANSİYON İLACI...

Tansiyon ilacı içecekseniz muzdan uzak durun. Muz ve yeşil yapraklı sebzeler ile portakal potasyum içerir. Tansiyon ilaçları vücuttaki potasyum miktarını artırır birde bu besinler yenirse zararlı hale gelir..

Tiroit ilaçları ile ceviz yenmez


 Beynimiz ve sağlığımız için bir çok faydası bulunan Ceviz ve diğer lif bakımından zengin yiyecekler tiroit ilaçlarının emilimini engellemektedir. Bu yüzden Tiroit ilaçlarında bulunan kimyasalların emilmesi için yatmadan hemen önce alınması önerilmektedir. Ceviz yediyseniz bu tür ilaçlardan almayın.

Tetrasiklin antibiyotikler ile süt ve süt ürünleri yenmez içilmez!


Uzmanların başka bir önerisine göre Süt ve süt ürünlerinde bulunan kalsiyum, antibiyotiklerin emilimini azaltabilir ve bu da antibiyotiklerin etkisini bu nedenle yok edebilir. İşte Bu yüzden süt ve süt ürünleri tükettikten 1-2 saat sonra antibiyotik almalısınız ve dikkatli olmalısınız

DOMATES YEDİYSENİZ BU İLAÇTAN UZAK DURUN

İçeriğindeki A vitamini ve K vitamini nedeniyle domates oldukça faydalı bir besindir. Ancak domates aç karnına tüketilmesi önerilmediği gibi kan sulandırıcı ilaç kullananlar ve ameliyata girecek kişiler tarafından da o gün tüketilmemesi gereken bir besindir. Domates sağlığımız için faydalı bir besindir.. Ancak yukarıdaki besinlerde olduğu gibi bazı ilaçlarla birlikte tüketilmemesi gerekir.. 

SUCUK YEDİYSENİZ ENFEKSİYON İLACI İÇMEYİN

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre Amino asit tiramin içeren tütsülenmiş veya salam, sosis ve sucuk gibi işlem görmüş etler tükettikten sonra İÇMENENİZ gereken ilaç türleri bakteriyel enfeksiyon ilaçlarıdır.

Sucuk yedikten sonra Bu ilaçları almak tansiyonda ani sıçramalara neden olabilir. Muz, avokado, çikolata da amino asit içerdiği için aynı durum bu besinlerde de ortaya çıkabilmektedir..