Daha geç yaşlanmak için nasıl uyumanız gerektiği hakkında 10 ipucu

Daha geç yaşlanmak için nasıl uyumanız gerektiği hakkında 10 ipucu

Daha geç yaşlanmak istiyorsanız uyku düzeninizi kontrol etmenizde fayda var. Bu bilgiler uyku sorununuza çare olacak

Sağlıklı olmak ve geç yaşlanmak için düzenli uyku önemlidir. Bir takım uyku problemleri yaşayan insanlar yardım alarak bu sorunu çözmeleri gerekir. Şimdi sizinle iyi bir uyku için neler gerektiğini paylaşacağız.

1. Düzenli uyku nasıl olmalı? Her gece belli bir saatte yatıp, her gün belli bir saatte uyanın. Bu rutine sadık kalın. Eğer vücudunuzu bu düzene uyum sağlaması için alıştırırsanız, uykuya dalma probleminin de üstesinden gelmiş olursunuz.

2. Yatağınızı sadece uyumak ya da eşinizle sevişmek için kullanın. Eğer yatağınızı oturma odası gibi kullanmaya başlar, dizi izleyip ya da bir şeyler yerseniz uyku problemleri yaşamaya başlarsınız. Çünkü bütün bunları yaparken uyumanız gerektiğini unutup muhtemelen sabahlacaksınız. Dizi ya da film için kendinize kota koyun.

3. Kahveyi azaltın. İnsanlar uykusuz geçen bir geceyi sabah kahve ile telafi etmeye çalışırlar. Gece içilen kahve uykunuzu kaçırabilir. Bu nedenle kafein alımını azaltın.

4. Gün içinde harekli olmaya çalışın. Yürüyün, koşun veya bisiklet sürün. Vücudunuzu hareketli tutarsanız hem daha sağlıklı olur hem de gece dinlenmek için vücudunuz uykuya hazır hale gelecektir. Böylece daha derin bir uyku çekecek ve gece daha az uyanacaksınız.

5. Gündüz uyumaktan vazgeçin. Gündüz uyursanız uyku düzenini bozmuş olursunuz. Gece uyumak için yorgun olmayacak ve ertesi gün iş yerinde uykusuz bir gün geçirmek zorunda kalacaksınız.

6. Sigarayı hayatınızdan çıkarın. Nikotin uyku problemleri yaşamanıza ve uykunuzun gelmemesine neden olabilir. Ayrıca sağlığınız için de oldukça zararlıdır.

7. Alkolü kullanımını sınırlayın. Uykunuz gelmediğinde alkol içip uyumanıza yardım ettiğini düşünebilirsiniz ancak sadece uykuya dalmanıza yardımcı olabilir, bir kaç saat sonra muhtemelen uyanacaksınız ve uyku düzeninizi bozacak. Gece boyunca tuvalete gitme ihtiyacı hissedip uykunuzun bölünmesine de neden olabilir. Bunun yanı sıra horlama ve solunumda güçlük gibi etkileri de olabilir.

8. Uyku için uygun ortam hazırla. Televizyon, telefon ve diğer teknolojik şeyleri yatak odasında bulundurmayın. Böylece bu odanın sadece uyumak için kullanıldığını unutmamayı sağlarsınız. Dağınık olmayan, huzurlu, rahat, sessiz bir odada mükemmel bir uyku çekin.

9. Uyuyamazsanız kalkın. Yattınız ve yarım saat geçmesine rağmen hale uyuyamadınız mı? O halde kalkın ve bir şeyler okuyun ya da duş alın.

10. Uyku hapı içmek iyi bir fikir olmayabilir. Sürekli uyku hapıyla uyumak vücudunuza birtakım zararlar verecektir. Geçici olarak kullanın. Doktorunuzla birlikte sizin için neyin iyi olacağı hakkında konuşun.