Çok kötü gelişme.. Herkesin beklediği koronavirüs aşısında DSÖ'den çok kötü bir haber

Çok kötü gelişme.. Herkesin beklediği koronavirüs aşısında DSÖ'den çok kötü bir haber

Dünya Sağlık Örgütü Batı Pasifik Direktörü Dr. Takeshi Kasai, koronavirüs pandemisi, aşı ve gelişmelerle ilgili konuştu. Dr. Takeshi Kasai, aşı ile ilgili korkunç gerçeği gün yüzüne çıkardı...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Batı Pasifik Direktörü Dr. Takeshi Kasai, covid-19 aşılarının kısa sürede salgını bitirmeyeceğini belirtti. Dr. Kasai’nin belirttiğine göre Batı Pasifik ülkelerinin aşıya erken erişemeyebilir.

South China Morning Post gazetesinde yayınlanan haberde, kitlesel aşılamalar Batı Pasifik ülkelerinde ancak 2021 ortalarında olacak diyen Dr. Takashi, aşının da salgını kısa sürede bitirecek bir gümüş kurşun olmadığını dile getirdi.

Tam bir belirsizlik mevcut

İlk dönemlerde Aşılara olan erişimin sınırlı olduğu için önceliğin risk gruplarına verilmesinin şart olduğunu söyleyen Dr. Takashi, doğru ölçüde bir yatırım yapılması doğrultusunda 2021’in sonuna doğru tüm dünya ülkelerindeki nüfus gruplarının aşılanmasına yetecek dozda aşı sahibi olunabilir diye konuştu. Risk grubu dışındakilerin aşı için 12 veya 24 ay bekleyebilir şeklinde konuşan Dr. Takashi, tüm belirsizlikler içinde dahi öngörülemeyecek koşulların doğması muhtemel ifadelerine yer verdi.

Dr. Takashi, aşı gelişmelerini tünelin ucunda görünen ışığa benzeterek yorulmuş olsak bile hem kendimizi hem de çevremizi korumak için tedbirleri tedavi ettirmeliyiz şeklinde konuştu. Maske, mesafe, temizlik ve yüksek bulaşma riski olan yerlerden uzak durulması gerektiğine dikkat çekti.