Ciltteki Siyah Noktaları Yok Eden En Etkili Çözüm! Yüzdeki Lekeleri Makyajsız Silgi Gibi Siliyor

Ciltteki Siyah Noktaları Yok Eden En Etkili Çözüm! Yüzdeki Lekeleri Makyajsız Silgi Gibi Siliyor

Özellikle kadınları çok sık karşılaştığı siyah nokta problemi her geçen gün önemini arttırmaktadır. Siyah noktaların yok edilmesi için birçok yöntem bulunmaktadır.

Bu yöntemler arasında estetik görünümü bozmayacak şekilde uygulanan tedaviler ve krem uygulamaları yer almaktadır. Ancak basit ve doğal çözümler ile siyah noktalardan kurtulmak mümkündür. Siyah noktalardan kurtulabilmek için yapılması gereken uygulamalar genellikle doğal çözümleri kapsamaktadır. Bu çözümler kısa süre içerisinde sonuç alınabilmesi için idealdir. Özellikle evde hazırlanabilen yöntemler cilt sağlığını da yüksek oranda korumaktadır.
 

Cildiniz için uygun olan formülleri bir uzmana danışarak hazırlamalısınız. Aksi takdirde içerisine koyacağınız malzemelerin nasıl bir yan etkiye sahip olduğunu bilmediğinizden farklı sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Genellikle uzmanlar ve dermatologlar bu konuda uyarı yapmaktadır. Uzmanların ele aldığı bu konu kapsamlı olarak incelenmekte ve hazırlanan kremler ile ilgili sağlık açısından gerekli protokolleri yerine getirip getirmediği analiz edilmektedir. Siyah noktalar için ideal olan doğal formüller daha önce etkili sonuçların alındığı formülleri kapsamaktadır. Bu nedenle rahatlıkla kullanabilir ve etkili sonuçlar alabilirsiniz.
 

Siyah Noktalar İçin Evde Hazırlanan Formüller
 

Siyah noktalardan kurtulmak için uygulanabilecek basit formüller arasında evde kolay bir şekilde hazırlayacağınız pratiklikte karışımlar bulunmaktadır. Bu karışımları hazırlamak ve uygulamak için verilen tarife uymanız yeterlidir. Genellikle her gün kullanılması uygun olmayan bu karışımları ortalama haftada 2 kez kullanmanız yeterli olacaktır. Evde hazırlanabilecek formüller şu şekildedir;
 

Karbonat ve Tarçın: Antibakteriyel özelliği ile dikkat çeken bu karışım siyah noktaların varlığını en aza indirir. Karışımın uygulanması kadar hazırlanması da oldukça kolaydır. Limon suyu ve bal ilave ederek karışım kuvvetlendirilebilir. 2 yemek kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tarçın, yarım limon ve 2 çay kaşığı bal belirli bir noktada karıştırılır. Kalın hamur kıvamı elde edildiğinde karışım hazırlanmıştır. Yüzünüzü ılık suyla yıkadıktan sonra siyah nokta bulunan bölgeye bu karışımı sürebilirsiniz. Karışımı 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Haftada 3 kez uygulamanız yeterli olacaktır.
 

Papaya: İçinde papain isimi enzim bulunan bu ürün cildin pH değerini dengeler ve yağlanmayı azaltır. Papaya maske olarak kullanıldığında ciltteki hücreler yenilenir. 1 dilim papaya ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırmanız yeterli olacaktır. Papaya'yı rendeleyerek tuz ile karıştırabilirsiniz. Dairesel olarak masaj uygulayarak siyah noktaları yok edebilirsiniz. Haftada 4 kez uygulanması gerekir.
 

Yulaf Ezmesi: Doğal formüller arasında ön plana çıkan bu karışımı hazırlamak için 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 2 kaşık yoğurt, 1 kaşık limon suyunu karıştırmanız yeterlidir. Krem kıvamı elde edilene kadar karıştırıp gece vaktinde maske olarak uygulayabilirsiniz. Maskeyi 20 dakika boyunca yüzünüzde kalması yeterlidir. Karışım doğal yöntemlerle hazırlandığı için her gün uygulanmasında hiçbir sakınca yoktur. Düzenli uygulayabilirsiniz.