Cilt Lekelerini Yok Eden Doğal Bitkiler

Cilt Lekelerini Yok Eden Doğal Bitkiler

Gün içinde maruz kaldığımız güneş lekeleri veya başka çevresel faktörlerin cildimiz üzerine çok fazla etkisi vardır.

Güneşten d vitamini alıyoruz ama o esnada zararlı ışınlara da maruz kalıyoruz. Zaman içinde maruz kaldığımız şeylerin cildimiz üzerinde ki etkisi ortaya çıkmaya başlar.

Ortaya çıkan bu sonuç bazen canımızı sıkar ve kötü bir görüntüye neden olabilir. Cildimizi koruyamadığımız için ortaya çıkan bu kötü lekelerden kurtulmak için çeşitli yollara başvururuz. Bazen bu bir cilt doktoru olur bazen aktar. Bazen de kendi kendimize araştırmalar yaparak bu sorunla nasıl başa çıkacağımızı öğrenmek isteriz.

Evimizde kimseden yardım almadan doğal yollarla bu lekeleri yok etmek için uğraşırız. Geçmişten günümüze kadar ciltte ki lekelere karşı insanlar tarafından geliştirilmiş çok fazla yöntem vardır. Geçmiş dönemlerde ki deneyimlerle neyin bu lekelere iyi geldiği ve nasıl uygulandığı tecrübe edilmiş ve günümüze kadar ulaşmıştır. Lekelere karşı etkili olan ve bu amaç için kullanılan çok fazla bitki vardır.

Lavanta

Daha çok Akdeniz bölgesinde rastlanan bu bitki suda kaynatılır. Daha sonra lekelerin olduğu bölgeye sürülür. Cildi yumuşatma ve iltihapları kurutma gibi bir özelliği olduğu bilinir.

Aloe Vera

Hepimizin bildiği üzere bu bitki cilt tedavisi ve bakımında en çok kullanılan bitkidir. Cildi yenileyen ve hücreleri besleyen özelliği yüzünden çok fazla kullanılmaktadır. Ayrıca cildi yumuşatır ve nemlendirir. İçerdiği çok sayıda vitamin ve mineral ile cilde iyi gelir. Gözaltlarında oluşan morarma ve torbalara iyi geldiği bilinir.

Salatalık

Her mutfakta olan salatalık çoğu öğünde sofralarımızda olmakla birlikte cilt bakımında da çok fazla tercih edilmektedir. Salatalık kabukları ciltte ki lekelerin giderilmesinde kullanılmaktadır. Kabukları ayrık bir robot yardımıyla iyice ezdikten sonra lekelerin olduğu bölgeye pamuk yardımıyla sürülür. Ayrıca salatalık cildinizin dokusunu da güzelleştirir.

Limon

Çoğumuz tarafından limonun temizlik için ne kadar etkili olduğu bilinir. Limon genel olarak koltuk altlarının beyazlatılması amacıyla kullanılır. Ama yüzümüzde ki yağların giderilmesinde de etkilidir. Cildimizde herhangi bir bölgede ki lekeleri yok etmek için de oldukça etkilidir.