Çiçeklerinizin ışıl ışıl olmasını sağlıyor: İşte işe yarar 5 bakım tüyosu

Çiçeklerinizin ışıl ışıl olmasını sağlıyor: İşte işe yarar 5 bakım tüyosu

Çiçeklerinizin ışıl ışıl olmasını istiyorsanız mutlaka bu önerileri dikkate almalısınız

Çiçekler birçok kişinin çok sevdiği bitkilerdir. Bazı insanlar çiçeklere gözü gibi bakar ve onlarla konuşur bile. Gözünüz gibi baktığınız çiçeklerinizin canlı olması için bilmeniz gereken bir kaç püf nokta var.

Çiçeklerinizi coşturacak bu önerilere hayran kalacaksınız.

Hurriyet.com.tr sitesi tarafından çevirisi yapılan bir içerik birçok çiçekçi tarafından sır gibi saklanan bakım tüyoları içeriyor:

Reader’s Digest dergisinin bir haberine göre çeşitli Çiçek Önerileri ve çiçeği nasıl canlı tutabiliriz sorusu cevaplanmış.

AĞARTICI

Vazonuzda kaç litre su bulunuyorsa o ölçüde ağartıcıyı vazoya dökmelisiniz. Örneğin vazonuzda 2 litre su var ise iki çeyrek çay kaşığı yani yarım çay kaşığı ağartıcıyı vazoya ilave etmelisiniz. Ya da 1 litre suyun içine 1 çay kaşığı şeker ile 3 damla ağartıcı ilave edebilirsiniz.

maxresdefault-002.jpg

GAZOZ

Çeyrek fincan gazozu çiçeğin suyuna eklerseniz gazozun içinde bulunan şeker çiçeklerinizin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

ASPİRİN

Aspirin, çiçeklerin canlı kalmasında kesin ve etkili bir çözümdür. Çiçeklerinizi sulamadan önce suyun içine bir parça toz haline getirilmiş aspirin ilave edin. Üç günde bir vazodaki suyu değiştirerek çiçeklerinizin ilk günkü tazeliğini koruyabilirsiniz.

maxresdefault-003.jpg

ŞEKER

3 yemek kaşığı şeker ile 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 litre suya ekleyin ve iyice karıştırın. Şeker bitkilerin köklerini besliyor ve sirke de bitkinin bakteri toplamasını önlüyor.

SAÇ SPREYİ

Vazodan bir parça uzak durarak güzel çiçeklerinize saç spreyinden bir parça sıkarak canlı ve hoş görüntülerini muhafaza edebilirsiniz.

Fotoğraflar: youtube.com

İlgili Haberler