Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Sahurda En Tok Tutan ve En Lezzetli Patatesli Tarifler

Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Sahurda En Tok Tutan ve En Lezzetli Patatesli Tarifler

Patates Türk mutfağının en doyurucu sebzelerinden. Sahurda bu yüzden patatesli yemekler pişirmeye çalışırım. Şimdi sizlere patatesle yapılan doyurucu bir kaç tarif vereceğim..

Patates mutfağımızın olmazsa olmazıdır. Aynı soğan gibi neye ekleseniz ekleyin tat verir. Ben de sizler için mübarek günlerde sizi daha fazla tok tutacak patatesten yapılan atıştırmalık ve yemekleri hazırladım. 

İşte uzun süre tok tutan patates tarifleri..

Sahurda Tok Tutan Patates Tarifleri

İnsanlar genellikle sahurda peynir, zeytin, domates, reçel gibi kahvaltılık ürünlerin yanında yumurta, pankek gibi proteinli yiyecekler de yerler. Bu listenin içinde hamur işleri de vardır. Ancak bir ön yargı olarak sahurda patates yemenin onları susatacağını düşünürler. Ancak bu doğru değildir. Birkaç patates tarifi ile sahura renk verilebilir ve aynı zamanda bu tarifler de tok tutucudur.

Baharatlı Patates

Bu tarif çok basittir. Burada öncellikle sahurdan en azından bir saat öncesinden patatesler istenilen şekilde doğranıp suda bekletilir. Ancak en az 2 saat beklemesi daha güzel sonuç verecektir. Suda bekletilen patatesler, süzülür ve bir kap içerisine karabiber, tuz ve pul biber eklenir. Sonrasında patatesler hiçbir şey eklenmeden fırında 10 dakika pişirilir. Ardından bir kaba eklenen baharatlar biraz yağ ile karıştırılıp fırındaki patatesler ile karıştırılır. Sonrasında patatesler 5 dakika veya isteğe göre 10 dakika daha pişirilir. Suda en az 1 saat bekletilen patates böylece yağ çekmeyecek ve daha güzel olacaktır. Nişastasından kurtulan patates, sulanmayacaktır. Çıtır patatesler hazır.. Afiyet olsun.

Haşlanmış Soslu Patates

Bu tarif, evde çok fazla tercih edilen tariflerdendir. Öncelikle patatesler kişi sayısına göre ayarlanır ve kabukları yıkanarak kaynatılır. Kaynatmadan önce patateslerin üzerine çatal yardımı ile birkaç delik açılabilir. Bu daha kolay pişmelerini sağlayacaktır. Ardından kaynayan patates pişince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Sonrasında kaşar peyniri, salça, kekik ve tuz alınır. Salça, yarım su bardağı sıcak su ile karıştırılarak açılır. Kıvamı cıvıklaşır. Sonrasında bu karışımın içinde kaşar rendelenir. Ardından isteğe bağlı baharat eklenir kekik, pul biber, karabiber gibi. Sonrasında haşlanan patatesler ezilir. Yapılan sos ile birleştirilir ve ocakta kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Kekik patatese çok yakılır. Afiyet olsun.

Et Tadında Soslu Patates

Burada ocağa su konulur ve kaynatılır. Kaynayan suyun içine yarım paket kabartma tozu eklenir. Sonrasında patatesler soyulup büyük küpler şeklinde doğranır. Kaynayan suyun içine patatesler atılır ve 15 dakika kaynatılır. Sonrasında bir tavaya zeytin yağı alınır ve içerisine 3 diş sarımsak doğranır. Doğranan sarımsaklar kızardıktan sonra ocak kapatılır ve karışımın içine kekik eklenir. Sonra ise eğer evde seviliyorsa tavuk bulyon ezilip bu karışıma ilave edilir. Ocakta 15 dakika pişen patatesler ile bu karışım birleştirilir. Daha sonra soslu patates fırına eklenir. Burada yaklaşık olarak 15 dakika pişer patatesler.

Bu karışımlar içerisinde patates olduğundan vücuda beklenen besini sağlar. Patates tok tutar. Sonrasında ise yanına en çok yakışan çay ile yenilir. Afiyet olsun.

İlgili Haberler