Tavada Patatesli Pide Tarifi

Tavada Patatesli Pide Tarifi

Canı pide çekenlerin koştur koştur fırına gitmesine gerek yok! Evde sizde tavada pide yapabilirsiniz üstelik oldukça kolay yapılıyor

Evde canınız pide çektiyse eğer bu tarif tam size göre. Canım genelde pide çektiğinde bu tarifi uygularım. Eskiden mahallede fırınlarımız olurdu evde iç harcını hazırlar fırına götürür pide yaptırırdık. Onları özellikle her hafta sonu yerdik ailecek.

Şimdi uzaklardayız aile fertlerimizin her biri ayrı yerlerde. Öyle bir imkanımız da yok. Mahalle fırınlarının yerini ekmek fabrikaları aldı desek yeridir. Millet marketlerden alır oldu ekmeğini..

Ancak canı pide çekenler hala oluyor..

Üzülmeyin dostlarım evde tavada nasıl pide yapılır bu tarifte size anlatacağım. Sizde evde yapabileceksiniz.

Patatesli Tava Pide Tarifi İçin gerekli Malzemeler
2 su bardağı kadar ılık su
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 çay kaşığı kadar toz maya (sakın fazla eklemeyi)
5 su bardağı un


İç Harcı için gerekli malzemeler

5 tane orta boy patates
1 adet kuru soğan soğanınız çok küçükse 2 soğan kullanın
Salça - Ben biber salçası kullanırım
Sıvı yağ isteğe göre
Kırmızı toz biber - acı
Tuz isteğe göre


Patatesli Tava Pide yapılışı


İlk olarak patatesler haşlamaya bırakılır. Patatesler Haşlanırken hamuru yoğuralım ve sonra üzerini bir güzel kapatalım, daha sonra hamuru dinlemeye bırakalım. Haşlanan patatesleri bir güzel ezelim (iyice ezelim) soğanı ufak ufak doğrayıp Ocakta ki sıvı yağ döktüğümüz tavaya koyup göz göz olana dek kavuralım. Sonra Salçayı ilave edelim 1-2 dk daha bu malzemeleri kavuralım ve patatesleri ekleyelim 2-3 dk da patatesleri kavuralım ve ocaktan alıp bir süre soğumaya bırakalım. Hamurları mandalina büyüklükte şekil verelim ve masayı biraz unlayıp oklava ile hamurları açalım. İç harcını dolduralım ve D şeklini verip pidelerimizi kapatalım. İsterseniz açık olarak ta pişirebilirsiniz ben kapatmadan açık pişirmeyi tercih ediyorum. Kapalı pide istiyorsanız bu tarifi uygularsınız. Teflon tava da arkalı önlü az bir şekilde fırça yardımı ile hamuru yağlayıp pişirelim tabi bu kapalı pide için geçerli. Açıksa olduğu gibi bırakın... Kendi kendine pişecektir.

Hamur Hazırlamak eğer zor oluyorsa yakın bir fırından gidip hamur satın alabilirsiniz. Ama evde hazırlamanız daha sağlıklı ve kolay olacaktır..

İlgili Haberler