Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü bütün gerçekleri açıkladı! İşte hiç bir yerde olmayan bombalar

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü bütün gerçekleri açıkladı! İşte hiç bir yerde olmayan bombalar

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi’nden bomba gibi açıklamalar. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü pandemi, vaka sayıları ve yeni yıl tatili hakkında konuştu. Prof. Dr. Tevfik Özlü, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşa seslendi. Prof. Dr. Özlü, yasaklar, vaka sayıları ve normal hayata dönüş süreci ile ilgili olarak sosyal medya hesabından bir duyuru paylaştı.

Kısıtlamayı tatil gibi düşünmeyin

Önümüzdeki yıl için maskesiz ve mesafesiz olması dileklerinde bulunan Prof. Dr. Özlü, yılbaşında sevdiklerimizle bir araya gelmenin güvenli olmayacağını ve herkese zarar vereceğinin altını çizdi. Bu dönemde vatandaşın evinde kalması gerektiğini belirten Prof. Dr. Özlü, her gün otuz bin vaka tespit edilirken dört gün sürecek olan kısıtlamayı tatil gibi düşünülmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu sayının semptom göstermeyenlerle birlikte daha da fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özlü, virüsü taşıyıp bulaştıran kişilerin çevremizde her oldukları konusunda uyardı. Bu kişilerle karşılaşma olasılığının hiç de düşük olmadığını belirten Prof. Dr. Özlü, dışarısının buluşmak için güvenli olmadığına vurgu yaptı.

Ortak kılanlım alanları, ortak eşyalar ve yüzeylerin herkesi tehlikeye sokacağını aktaran Prof. Dr. Özlü, yakınlarımız, dostlarımız, sevdiklerimiz, akrabalarımız, hatta anne babamız ve kardeşlerimiz bile olsa bir arada olmanın güvenli olmadığının altını çizdi.

Yaza doğru normalleşme gelebilir

Aşılarla ilgili olarak umut verici konuşan Prof. Dr. Özlü, son faz denemelerinin ardından aşılanmaya başlanması halinde yaza doğru normal hayata dönüşün yavaş yavaş gelebileceğini aktardı.

Bu nedenle Biraz daha diş sıkılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Özlü, evde kalmanın daha güvenli olduğunu belirtti. Yılbaşında uygulanacak olan dört günlük yasakta hane içinde kaliteli zaman geçirilebileceğini açıklayan Prof. Dr. Özlü, seneye her şeyin daha farklı olmasını diledi.

“Rüya olmasını hepimiz isterdik…”

Herkesin 2021 sabahına uyandığında “çok şükür rüyaymış” denmesini umut ettiğini ancak bir sihirli değneğin hayatımızı değiştirmeyeceğini açıklayan Prof. Dr. Özlü, ileride hayatın giderek normale döneceğini umut ettiğini sözlerine ekledi.