1 Bardak Turşu Suyu içip güne öyle devam ederseniz vücudunuzda olacaklara bakın...

1 Bardak Turşu Suyu içip güne öyle devam ederseniz vücudunuzda olacaklara bakın...

Turşu suyu, severek tüketilen bir içecek. Uzmanlar özellikle kış aylarında turşu suyunun faydalarını gösterdiğini belirtiyor. Herkesin tüketebileceği turşu suyunun çok fazla faydası bulunuyor...

Turşu suyu akşam yemeklerinin yanında vazgeçilmez bir içecek. Çok fazla faydası buluna turşu suyu; spor yapanlardan kilo vermek isteyenlere, hazımsızlık çekenlerden unutkanlara neredeyse herkesin derdine deva oluyor.  İşte turşu suyunun bitmeyen faydaları:

Vücut ağrılarını dindiriyor

Spor yapan ve kas ağrılarından şikâyetçi olanlara turşu suyu öneriliyor. Turşu suyu eklem ve kas yapılarında olan ağrıları dindirici yapısıyla sporseverlerin işini kolaylaştırıyor.

Sanılanın aksine, vücutta su kaybı oluştuğunda turşu suyu bu durumu dengeler. Bol su içmeyi yine de ihmal etmemesi gereken kişilerin, sodyum ve potasyum ihtiyacını turşu suyu karşılamaktadır. Bu içerikler su kaybını hızlıca yenilmeye yardımcı olur aynı zamanda ishal gibi durumları yaşayanların turşu suyu tüketmesi tavsiye edilmektedir.

Kışın vazgeçilmez içeceği

Kışın bağışıklığı güçlendirmek için, içerisinde E ve C vitaminlerinden bolca bulunan turşu suyu tüketebilirsiniz. Farklı antioksidanlar barındıran turşu suyu, bağışıklığı destekler.

Kilo vermek isteyenler için de turşu suyu önerilmektedir. İçinde bulunan asetik asitle yağ yakan turşu suyu, metabolizmaya da hız veriyor. Sirkeden yapılan turşuyu tüketenlerin kilo vermesi kolaylaşmaktadır.

Sindirim ve hazımsızlık çekenlerin ilacı

Turşu suyu içinde bolca prebiyotik bulundurur ve sindirim sisteminin ihtiyacı olan iyi bakterileri destekler. Bu nedenle sindirim problemi çeken veya kabızlığı olan kişilere turşu suyu uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilmektedir.

Vücudun günlük ihtiyaçlarını karşılayan turşu suyunda pek çok önemli mineral bulunur. Demir, magnezyum, kalsiyum ve potasyum içeriği yüksek olan turşu suyunu meyve veya sebze tüketmeyen kişiler için vitamin ve mineral ihtiyacının bir kısmını karşılayabilir.

Turşu suyu içinde yüksek lif barındırır, bu lifler de sindirime iyi gelerek hazımsızlığın önüne geçer. Sürekli olarak hazımsızlık çeken kişilere düzenli turşu suyu tüketimi tavsiye ediliyor.

Unutkanlığa çare

İçinde bulunan yoğun sarımsakta olan flavonidler maddesi, Alzheimer veya kronik unutkanlık yaşayanlar için destekleyicidir. Bu nedenle unutkanlık problemi olanlara turşu suyu önerilmektedir.