Yemek Tuzu Hakkında Canan Karatay Bombayı patlattı ! kimse dikkat etmiyordu oysa..

Yemek Tuzu Hakkında Canan Karatay Bombayı patlattı ! kimse dikkat etmiyordu oysa..

Soframızda yer alan Yemek Tuzu hakkında Canan Karatay herkesi uyarıyor. Dikkat etmekte fayda var. Canan Karatay tarafından yapılan açıklama..

Genelde soframızda mutlaka sofra tuzu bulunur. Yemek tuzları yemeklerimize tat versin diye ekleriz. Ancak her tuz faydalı değildir.

Vücudumuz için kuşkusuz tuzun önemi vardır. Ancak doğal kaya tuzunun faydası vardır. İşlenmiş tuzlar adeta bir zehirdir. Bu yüzden doğal kaya tuzu tüketmek gerekmektedir.

Sofra tuzlarıyla ilgili Canan Karatay'ın da önemli bir uyarısı var.

Yaptığı sağlık uyarılarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı hayat için doğal beslenmenin önemli olduğunu açıkladı, Canan Karatay yaptığı uyarıda şu ifadeleri kullandı "Bildiğimiz sofra tuzu endüstri için üretilmiştir. Fabrikalarda her türlü endüstride bunu kullanıyoruz. Endüstrinin kullandığı sofra tuzunu insan vücudu kullanamıyor, ondan hastalanıyoruz. Sofra tuzu tehlikelidir ve kullanılmaması gerekir." diyerek herkesi uyarıyor

Yani marketlerde ucuz olduğu için kullanmış olduğunuz tuzlar yerine kaya tuzu tercih etmeniz gerekmektedir. Kalınlığı sorun oluyorsa çekebileceğiniz aparatlar bulunmaktadır.

Kaya tuzunu ister turşunuza kullanın ister çorbalarınıza ister yemeklerinize. En faydalı olanı budur. Canan Karatay'da her yaptığı açıklamada kaya tuzunun faydalarından bahsetmektedir. Eğer sağlığınızı düşünüyorsanız sofra tuzlarını kaldırıp sofralarınıza doğal kaya tuzu ekleyebilirsiniz.

Kaya tuzunun başlıca faydaları arasında hazmı kolaylaştırması ve gaz giderici olması yer almaktadır. Mide yanmasını önleyen kaya tuzu vücuda giren minerallerin hücrelerin içerisine girmesini hızlandırmaya yardımcı olmaktadır. Kan dolaşımını uyaran kaya tuzu aynı zamanda kan dolaşımını düzene sokmaktadır. 

İlgili Haberler