Portakallı Kek Tarifi

Portakallı Kek Tarifi

Genelde Yufka Ustası olduğum söylenir. Yaptığım börek ve kekler tam bir lezzet deposudur. Ancak Portakallı keki çok daha iyi yaparım. Şimdi sizlere eşsiz bir portakallı kek tarifi vereceğim..

Portakallı keki yapmadan önce püf noktalarının bilinmesi gerekir. Öncelikle yapılması gereken ölçülerin tam olmasıdır, tam olmayan ölçüler de keklerin kabarmaması veya içinin pişmemesi durumlarıyla karşı karşıya gelinmektedir.

Bundan ziyade kek kalıbının ve fırının da iyi olması gerekmektedir. Portakalı doğrayarak değil de, rendeleyerek içine ilave edilmesi gerekir. Bu işlem kek için oldukça önem arz eder. Evet bu tüyolar portakallı kek için yeterli olacaktır.

Şimdi gelelim kekin yapılışına. Öncelikle karıştırma kabına 3 yumurta kırılır, ardından 1 su bardağı toz şeker ilave edilir. Bu 2 malzemenin mutlaka güzel bir şekilde karıştırılması gerekir. Karıştırılan malzemelerin içinde toz şekerin erimesi, kekin çok daha lezzetli olmasından oldukça önemlidir.

Karıştırılan malzemelerin içine 1 su bardağı sıvı yağ ilave ederek kekin yapımına devam edilir. Daha sonra 1 su bardağı da süt ilave edilir, karıştırma kabına 2 paket vanilya 1 paket kabartma tozu da ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Bu sırada kek malzemelerinin erimesi oldukça önemlidir.

Kek karışımının topak topak olmaması gerekir. Ardından portakalı ilave etmek için rendelemek gerekir. Rendelenen portakal kek karışımının içine ilave edilerek son işlemi olan un ilave edilir. Un ölçüleri kişilerin malzeme ölçülerine göre değişiklik göstermektedir. 1,3 su bardağı yeterli olacaktır. Yapılan kek ne olmalı ne de çok katı olmalı burası oldukça önemlidir.

Hazırlanılan keki yağlanmış kalıba ilave edilerek fırına girmek için hazır edilir. Kek fırına atılmadan önce, fırın 180 derece de 5 dakika kadar bekletilir. Isıtılan fırının içine kek kalıbını ilave ederek yaklaşık 35 dakika kadar pişirilmeye bırakılır. 35 dakikanın ardından kalıptan çıkarılmak için hazırlanılan kekin soğuması beklenir. Soğuyan keki isteğe göre süsleyip servis edilir.

PORTAKALLI KEK MALZEMELERİ

  1. Su bardağı sıvı yağ.
  2. 3 yumurta.
  3. 2 paket vanilya.
  4. 1 paket kabartma tozu.
  5. 1 su bardağı toz şeker.
  6. 1 portakal.
  7. 1,3 su bardağı kadar un.
  8. 1 su bardağı süt.

İlgili Haberler