Yağ çekmiyor... Annelerin yaptığı gibi puf puf kabaran pişi tarifinin püf noktası

Yağ çekmiyor... Annelerin yaptığı gibi puf puf kabaran pişi tarifinin püf noktası

Türk mutfağının en lezzetli ve en pratik kahvaltılıklarından biri olan ancak derin yağda kızardığı birçok kişinin yemeği tercih etmediği pişiyi bir de bu tariften deneyin. Ne yağ çekiyor ne de çatlayıp patlıyor! İşte yağ çekmeyen anne usulü pişi tarifi

Pişi, Türk mutfağının en sevilen kahvaltılık ve çay saati atıştırmalıklarından biri. Ancak derin yağda kızaran pişi, doğru yapılmadığı takdirde çok yağ çeker ve bir iki tane yedikten sonra mide yanmasına neden olur. Ama vereceğimiz tarif, şimdiye kadar denenmiş en iyi yağ çekmeyen pişi tarifi. İşte yağ çekmeyen pişi tarifi...

Artigercek.com adlı internet sitesinde yayınlanan bir içerikte, yağ çekmeyen pişi tarifi ve püf noktalarına yer verilmiş.

pageff34f3.jpg

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

*Yarım paket yaş maya
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı ılık su
*Aldığı kadar un
*Sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

Pişi tarifine ılık suda mayayı eriterek başlayın. Tuz ve un ekleyerek karıştırın. Hamurunuz yoğunlaşınca karıştırmayı bırakıp yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemi çok önemlidir. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Yoğurma işleminden sonra en az 1 saat mayalanması için hamuru dinlendirin. Hamur dinlenmezse pişi istenilen kıvamda olmaz. Elinizi yağlayıp mayalanmış hamurdan parçalar kopararak ortasına delik açarak şekil verin ve kızgın yağda kızartın. Pişileri fazla kızartmayın. Yanmamasına özen gösterin. Pişen pişileri havlu peçete serdiğiniz tabağa alın. Böylece yağını biraz daha sızdırmış olursunuz. Böylelikle pişiniz yağ çekmemiş olacaktır. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. İster çay isterseniz ayranla pişinizi yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

pagenjoj.jpg

Pişi Servis Önerisi

Pişi servis ederken yanına; yeşil yapraklı sebzelerle hazırlanmış zeytinyağı ve limon soslu salata/domates salatası, beyaz peynir, zeytin ve kısır servis edebilirsiniz.

Kaynak: artigercek.com Düzenleyen: uskuphaber.com

İlgili Haberler