Saksı çiçeklerini canlandırmak için tüyolar: Çiçekçilerin hep sakladığı 5 yöntem

Saksı çiçeklerini canlandırmak için tüyolar: Çiçekçilerin hep sakladığı 5 yöntem

Saksı çiçekleri solabiliyor veya çiçek açmayı durdurabiliyor. Çiçeklerinizi canlandırmayı sağlayacak 5 yöntem

Çiçekler evlerimizin en güzel süsleri. Ancak çiçeklerimiz zamanla solabiliyor ve eski güzelliğini kaybedebiliyor. Bu durumla herkes karşılaşabilir. Doğanın kanunu bu. Çiçeklerin de bir ömrü var. Ancak çiçekleri uzun süre canlı tutmak için işe yarar bazı bakım tüyoları bulunuyor.

Öyle ki bu bakım tüyoları sayesinde çiçekler çok daha uzun süre canlı kalabiliyor.

maxresdefault-004.jpg

Hurriyet.com.tr sitesinde çiçekleri canlandırmaya yarayan 5 yöntem paylaşıldı. Öğreneceğiniz bu yöntemler sayesinde çiçekleriniz canlılığını yeniden kazanacak. İşte çiçeklerinizi canlandırmaya yarayacak yöntemler.

- Canlı olup olmadığına bakın

Bitkileriniz kahverengiye döndüyse ve bazı yapraklarını kaybetmiş olsa bile, bu tamamen solduğunu göstermez. Eğer hala birkaç yeşil yaprağı ve esnek gövdesi varsa, bitkinizi canlandırabilirsiniz.

- Suyunu kontrol edin

Aşırı sulanan bitkiler solmuş görünebilir ve çok nemli toprağı olan ölü gibi görünen kahverengi ya da sarı yapraklara sahip olabilir. Bitkinizi sulamadıysanız, yapraklar kahverengidir ve kenarları da kuru veya kıvrılmış olacaktır. Aşırı sulamada bitkinin ölmesine neden olabilir. Ancak susuz kalmamasına da dikkat edin.

2.jpg

- Işık alıp almadığına dikkat edin

Çiçeğinizin yakın zamanda yerini değiştirdiyseniz, olduğu yerde yeterince ışık almıyor olabilir. Yerini değiştirmeseniz de ışık durumu değişebilir. Bu nedenle çok fazla ışığa gerek varsa bitkinizi daha güneşli bir alana taşımayı deneyin. Aynı durum çok fazla güneş alan bitki için de geçerli.

- Nemli bir yer bulun

Bitkiler suyu yapraklarından ve köklerinden alır. Bu yüzden bitkinizin toparlanmasına yardımcı olmak için fazla güneşli ve kuru olmayan nemli bir yerde tutun.

- Bitkinizi dikkatlice besleyin

Bitkilerin de besin takviyesine ihtiyacı vardır. Beslenmesini sağlayarak kısa sürede toparlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Diğer eksiklikler haftalarca devam edebilir ve tamamen iyileşemeyebilir. Ancak bu durum ev bitkilerinde nadirdir.

2-001.jpg

YOSUN EN ETKİLİ YÖNTEMMİŞ

Sozcu.com.tr sitesinde ise çiçekleri canlandırmaya yarayan yosun yönteminden bahsedildi: Öğreneceğiniz bu bilgi de çiçeklerinizi canlandırmaya yarayacak. İşte çiçeğinizi canlandıracak yosun yönteminin detayları

Tatile gittiğinizde eliniz boş dönmeyin. Yosun toplayarak çiçeklerinizin adeta coşmasını sağlayın. Topladığınız yosunu suyun içerisinde 1-2 ay kadar bekleterek tuzundan arındırın. Daha sonra yosunları toprağınıza karıştırın ve sonuç olarak çiçeklerinizdeki mükemmel değişimlerin mutluluğunu yaşayın.

İlgili Haberler