Lokum et tarifi

Lokum et tarifi

Lokantalardaki kırmızı et yemekleri neden lokum gibi oluyor. Sırrını bulduk. Şimdi sizlere lokum gibi kırmızı et pişirmenin sırlarını paylaşacağız...

Bugün sizler için lokum gibi et pişirmenin sırlarını vereceğim.

Et, Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Bir çok yemeğimiz etlidir. Daha doğrusu etli olduğu zaman daha lezzetli olur. Mesela nohut yemeği veya bezelye..

Bir de biftek gibi büyük parçalı etler bazen tek başına yemeğimiz olur. Ama doğru pişirmediyseniz ete de yazık olur size de..

Şimdi sizlere eti pişirme öncesi ve sonrası olarak anlatacağım..

İlk olarak et tercihinizden başlayalım. Mutlaka genç bir hayvandan ve kesildikten sonra en az 3-4 gün dinlendirilmiş olmalı. Özellikle hayvanın sırt bölümünden elde edilmiş et her zaman daha lezzetli ve yumuşak olacaktır.

Eğer sadece et pişirecekseniz yani biftek veya dilimlenmiş et mutlaka marine edin. Marine etmenin bir çok yolu vardır. Zeytinyağı, süt, soya sosu veya baharatlarla ama ne olur olsun mutlaka marine edin. Etinizi marine ettikten sonra eğer acelesi yoksa en az 2-3 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirin.

Eti mühürlemekle işe başlayın. Eğer tek parça biftek tarzı et pişirecekseniz mutlaka mühürleyin. İlk olarak sıvı yağı döküm bir tavada kızdırın. Ardından içine 3-4 diş sarımsak ve biberiye ekleyin. Eti mühürlemeye başlarken bir yemek kaşığı da tereyağı ilave edin. Sağını solunu önünü arkasını güzelce mühürleyin. Ardından kısık ateşte pişirmeye arkalı önlü devam edin.

Öte yandan etinizi pişirirken üzerine bir kaç damla sirke damlatırsanız etiniz daha kolay pişecek ve yumuşacık olacaktır.

Yemeğe kuşbaşı et atacaksanız onu da mühürleyin. Yüksek ateşte her bir köşesini kızartın. Özellikle sulu yemeklere atacaksanız önce soğan yerini yüksek ateşte etinizi kavurun ve ardından soğan ekleyin. Yüksek ateşte etiniz suyunu salmayacak ve içinde tutacaktır. Bu da yemeğinize ekstra bir lezzet katacaktır.

Geldik ete tuz atmaya.. Eğer vaktinden önce tuz eklerseniz etiniz sertleşecektir. Mutlaka et yemeğinizin pişmesine yakın tuzunu ve arzu ettiğiniz baharatlarınızı ilave edin.

İlgili Haberler