Süt Soslu Et Tarifi

Süt Soslu Et Tarifi

Açıkçası kırmızı et yerken ben etin kayış gibi olmasından hiç hoşlanmam bu yüzden lokum gibi etler pişirmeye çalışırım. Peki lokum gibi kırmızı et nasıl pişer?

Et yemeklerini hepimiz gerçekten çok seviyoruz ailecek. Ancak eşim ve ben sert et sevmeyiz. Bu yüzden etin yumuşacık olmasına özen gösteririz. Bunun için restoranı olan kız kardeşimden öğrenmiş olduğum bir yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Et pişirmede nasıl bir beceriksiz olduğumu onun restoranın mutfağına girdiğimde fark etmiştim. Lokum gibi et pişirdiğini gördüm. Açıkçası hemen sordum. Eti marine ediyorum bu yüzden lokum gibi oluyor dedi. Bende o günden sonra kırmızı et pişirirken etimi hep marine ederim. Peki nasıl yapılır bu işlem? Tüm ayrıntıları sizler için paylaşıyorum.

Peki eti Neden Marine Etmeliyiz?

Eğer etinizi döverek inceltmiyorsanız etin sinir kısımları lezzetini azaltacaktır. Marine işlemi daha büyük ve kalın parçaların yumuşamasını sağlar. Haliyle yerken daha yumuşak bir et keyfi yaşarsınız.

Eti marine ederken salça, zeytinyağı, süt, yoğurt, sarımsak, yoğurt ve bir çok baharat kullanabilirsiniz. Ama asıl dikkat edilmesi gereken süresidir. Eti bir saat dinlendirirseniz başka bir gece dinlendirirseniz yani marine ederseniz daha başka bir tat alırsınız. Aslında ne kadar uzun o kadar daha iyi..

Şimdi tarifimize geçelim. Eti süt ile marine ederek lokum gibi bir et yemeğine merhaba diyeceksiniz. İşte süt ile marine edilmiş et..

Malzemeler

  • 500 gram biftek
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı Kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Yapılışı

Hava almayacak şekilde kapatabileceğimiz bir kabın içerisine etinizi koyduktan sonra doğranmış soğanı ve diğer tüm malzemeleri ekleyin. Eğer aynı gün yapıp yiyecekseniz en az 2 saat dinlendirin. Vaktiniz var ise de bir gece boyunca dinlendirin. Ardından soğanlarını ayırdıktan sonra döküm tavada yüksek ateşte her bir köşesini mühürledikten sonra kısık ateşte her iki yönünü 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.

Eğer yok etim yumuşak değil lokum gibi olsun ağızda dağılsın istiyorsanız. Etinizi mühürledikten sonra 1 yemek kaşığı salçayı suyla açtıktan sonra düdüklü tencerede de pişirebilir.

Şimdiden afiyet olsun..

İlgili Haberler