Yumuşacık Köfte Tarifi

Yumuşacık Köfte Tarifi

Lokum gibi anne köftesi yapmak evde oldukça basittir. Türk mutfağının demirbaşıdır adeta köfte. Şimdi sizlere sırları vereceğiz..

Köfte pişirmek köftecilerin en çok iyi yaptığı iştir. Annelerimiz de çok lezzetli köfteler yaparlar. Ancak sizde vereceğimiz bu küçük sırlar sayesinde tıpkı annelerinizin yaptığı gibi köfteler yapabileceksiniz.

Köftelerin kurumaması oldukça önemlidir. Bu yüzden ağızda lokum gibi dağılan yumuşacık köfteler herkesin en çok tercih ettiği köftelerdir. Bu pratik bilgileri uygulayarak sizlerde nefis ve yumuşacık köfteler yapacaksınız.

Tarif defterinizin veya hafızanızın bir köşesine mutlaka bu bilgileri yazın. İşe yaradığını ilk uygulamanızda göreceksiniz.

İşte köftenizin lezzetine lezzet katacak sırlar

Bayat Ekmek Eklerken Bu Hataya Düşmeyin

Eğer köftelerinizin lokum gibi yumuşacık olmasını istiyorsanız bayat ekmek eklerken kabuğunu köfte harcınıza eklemeyin. Ekmek kabuğu köftenizi sertleştirir. Ekmek kabuğu eklediğiniz takdirde diğer malzemelerin de ölçüsünü arttırmak zorundasınız. Çünkü aynı malzemeye fazladan ekmek koyduğunuzda köfteniz kaya gibi olur. Bayat ekmek bulamıyorsanız da galeta unu da ekleyebilirsiniz.

Köfteye Eliniz Değsin

Köftenizi yoğurmak için ellerinizi kullanın. Eğer hijyen açısından tereddütleriniz var ise eldiven kullanabilirsiniz. Eğer eldiven yerine mikser gibi mutfak aletleri kullanırsanız köftenizi her ısırdığınızda metal tadı alırsınız. Hayır ben ellerimi kullanmak istemiyorum diyorsanız tahta kaşık kullanabilirsiniz.

Soğan Suyunu Dökmeyin

Köfteyi köfte yapan malzemelerden birisi de soğandır. Köftenize atacağınız soğanı doğramak yerine rendeleyin. Rendeledikten sonra çıkan sudan bir parça köfte harcınıza ekleyin. Eğer sulu olmasını istemiyorsanız soğanı rendeledikten sonra suyunu iyice sıkarak sadece posasını ekleyin.

Kıyma Alırken Buna Dikkat Edin

Köfte yapacağınız zaman kıyma alırken en az ili defa makineden çektirin. Et tercihiniz ise döşten yana olsun. Hatta köftenizin lezzetini arşa çıkartmak istiyorsanız 800 gram döş eti ve 200 gram kavram yağı alıp ikisini birlikte çektirin. Köfteniz her zamankinden daha da lezzetli olacaktır.

Köfteyi Dinlendirin

Köfte yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlardan bir tanesi de köfte harcınızı en az bir gece önceden buzdolabında dinlendirmektir. Eğer aynı gün yapıp yemek istiyorsanız da kızartmadan önce en az 30-45 dakika buzdolabında bekletin.

Çok Yüksek Ateşten Kaçının

İlk olarak yüksek ateşte her bir köşesini mühürleyin. Ardından kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Eğer köftenizi yüksek ateşte pişirirseniz dış kısımları daha çabuk pişecek ve içleri çiğ kalacaktır.

Tavada Kızartırken Bunu da Yapmayın

Köfte kızartırken asla ve asla çatal kullanarak çevirmeyin. Her çatal batırdığınızda köfteniz dağılmaya yüz tutacaktır. Bu yüzden maşa kullanmakta fayda var. Köftelerin her bir yüzünü en az 3-4 dakika pişirin.

İlgili Haberler