Yaprak Sarması Tarifi

Yaprak Sarması Tarifi

Yaprak sarmasını neredeyse sevmeyen hiç kimse yoktur. Herkes yaprak sarmasını çok sever. Ancak dağılmasını pek kimse sevmez..

Yaprak sarmasını sevmeyen neredeyse hiç kimse yoktur. Ancak son zamanlarda çok sayıda forumda görüyorum en çok merak edilen konu dağılmayan yaprak sarması nasıl yapılır?

Bunun için ilk olarak hazırlama yöntemi ve sarma yöntemi büyük önem taşıyor. Ancak bununla birlikte tarifin pişirme şeklide büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden şimdi sizlere vereceğimiz bu tarif sayesinde yaprak sarmanız dağılmadan güzelce pişecektir.

Bu uygulamadaki tarifi arkadaşlarıma verdim onlarda dağılmadan yapak sarması yaptıklarını söylediler. Yalan söylemeye gerek yok kayınvalidemle pek anlaşamıyor olsam da bu tarifi ondan öğrendim :)

Sırrını ondan öğrendikten sonra dağılmayan yaprak sarmaları pişirmeye başladım.

Bu yüzden kıymetini bilin bu bilgilerin :)))) İşte Dağılmayan yaprak sarması pişirmenin püf noktası...

Yaprak Sarması Tarifi:

malzemeler

500 gram asma yaprağı
1 Adet limon
Sıvı yağ ya da zeytinyağı tercihinize göre
İç harcı:

3 orta boy kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
Maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Nane
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı:

İlk olarak yapraklar kaynayan bir suda 2-3 dakika kadar haşlanır. Burada önemli olan yaprağın taze ya da sert olmasına göre haşlama derecesini kendinizin ayarlaması olacaktır. Eğer çok haşlarsanız pişirirken sarmalarınız dağılır. Ayrı bir yerde geniş bir tencerenin içerisine soğanlar ince ince kıyılır üzerine zeytinyağı dökülür ve ocağa hemen alınır. Kavrulan soğanların üzerine salça ilave edilerek biraz daha kavrulur ve pirinç yıkanarak tencerenin içerisine tek tek eklenir. Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra karıştırılır. birazda bu şekilde kavrulunca ocaktan daha fazla bekletmeden alınır.

Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve iki yanlardan kapatarak rulo gibi sarılmaya başlanır. Bu işleme yaprak bitene kadar devam edebilirsiniz. Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip yaklaşık 5-6 su bardağı kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişiriniz. (üzerine sarmalar dağılmasın diye tencere kapağından biraz küçük ebatta bir kase ile kapatma işlemi uygulayabilirsiniz..

Dağılmayan yaprak sarması için bu tarifi uygulayın ve dostlarınızın bilgilenmesi için mutlaka bu tarifi onlarla paylaşın. İşte dağılmayan Yaprak sarmasının püf noktası işte bu kadar kolay :::))

İlgili Haberler