Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi

Kırmızı Et besin değeri yüksek bir ettir. Protein açısından en zengin yiyeceklerden olan kırmızı etin besin değerini yok etmemek için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var. Şimdi onları sıralayacağız

Hem lezzetli hem kusursuz bir et sote tarifi vereceğiz. Bu tarif sayesinde etinizin besin değeri gitmeyecek ve lokum gibi bir et yemiş olacaksınız. Yapmanız gerekenleri sizler için ayrıntılı bir şekilde sıraladık. İşte Etin en kusursuz halinin anlatıldığı tarifimiz. Arkadaşlarınıza ulaştırmayı ihmal etmeyin:

ET SOTE NASIL YAPILIR ?

Lezzetine doyamadığımız evimizde tavada olsun, piknikte sacda olsun yapımı basit ve lezzeti harika Et Sote Yapımı. Tarifimiz 4-6 kişilik olup ister tavada isterseniz de sacda basit şekilde yapabilirsiniz. Ekleyeceğimiz sebzeler ve baharatlar her damağa uygun olup et yemeği sevmeyen kişileri bile hayran bırakacaktır. Et sotemiz için malzemeleri sizlerde damak zevkinize göre fazlasının ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz.

ET SOTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

  • 1 Çay Bardağından az Sıvı Yağ ve 1 Yemek Kaşığı Dolusu Tereyağı
  • 1 Adet Soğan
  • 500- 750 gram Kuşbaşı Kırmızı Et
  • 2 Adet Domates
  • 3 Adet Sivri Biber veya Çarliston Biber
  • Karabiber, Pul Biber, Kekik, Tuz
  • Sıcak Su

Malzemelerini liste halinde sıraladığımız Et Sotemizin yapım aşamasına geçiş yapalım.

ET SOTE NASIL YAPILIR ?

Tavamıza kuşbaşı doğranmış etlerimizi atalım üzerine sıvıyağ veya tuz eklemeden etlerimizi tava içinde ağzını kapatarak, suyunu bırakıp ardından suyunu çekene kadar kavuralım. Suyunu çeken Et sotemize liste sırası ile sıvıyağ ve tereyağımızı ekleyelim yağın içinde kavurmaya devam edelim.

Kavrulan etlerimizin üzerine 1 adet küp küp doğranmış soğanlarımızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Soğanlarımızın rengi dönünce küçük küçük doğradığımız biberlerimizi ve domatesimizi ekleyelim.

Sebzelerimizi eklediğimiz Et sotemizin ağzını kapatarak domatesler suyunu bırakıncaya kadar kavurmaya devam edelim. Sebzelerimiz suyunu bıraktıktan sonra ve yumuşak bir kıvama geldikten sonra isteğimize göre Karabiber, Pul Biber, Kekik ekleyelim.

Eklediğimiz baharatları Et sotemiz ile beraber karıştıralım. Karıştırdıktan sonra Et sotemize üzerini çok az geçecek şekilde sıcak suyumuzu ekleyelim. Eklediğimiz su ile beraber biraz karıştıralım ve tavamızın ağzını kapatalım. Etlerimiz damak zevkinize göre yumuşayıncaya kadar kavrulmaya bırakalım.

Et Sotemiz yumuşak kıvama gelince Tavamızın ağzını açarak üzerine göz kararı tuzumuzu ekledikten sonra biraz daha karıştıralım. Karıştırdığımız tavanın ağzını tekrar kapatıp 3-4 dakika bekleyelim. Et sotemiz tuzunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım. Et Sotemiz yemek için hazır. Yapımı basit ve oldukça lezzetli Et Sote yapımı Afiyet Olsun.

İlgili Haberler