Kaynana Çatlatan Kek Nasıl Yapılır? 20 Dakikada Hazır Olan Mikro Dalgada Islak Kek Tarifi

Kaynana Çatlatan Kek Nasıl Yapılır? 20 Dakikada Hazır Olan Mikro Dalgada Islak Kek Tarifi

Çikolatanın en çok yakıştığı nefis ıslak keki yapmak gözünüzde büyümesin. Sadece yirmi dakikada bile evdeki malzemelerle işin içinden çıkabilir, kekinizi hızlıca çayın yanında yetiştirebilirsiniz… Mikrodalgada ıslak kek tarifi

Vakti olmayanlar için harika bir tarif. Mikrodalgada pişen keki yapmak yarım saat bile sürmüyor, yirmi dakikada yemeye hazır ıslak kek tarifi…

Mikro Dalgada Islak Kek Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler Listesi

Kekimizi yapmak için üç tane yumurta, bir ya da isteğe göre daha şekerli olması için bir buçuk su bardağı kadar toz şeker, bir su bardağından iki parmak az sıvı yağ, bir su bardağı süt, iki su bardağı un, üç silme yemek kaşığı kakao, birer paket de kabartma tozu ve vanilya kullanacağız. Nefis kekimizin üzerine dökeceğimiz sosu için de bir su bardağı süt, iki yemek kaşığı toz şeker ve iki yemek kaşığı kadar da kakao lazım olacak.

Mikro Dalgada Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılıyor?

Sos tenceresini çıkaralım ve içerisine sos için kullanacağımız şekeri süt ve kakaoyu ilave eldim. Karışımı güzelce çırptıktan sonra ocağa alalım. Bir ya da iki dakika kadar şeker tamamen eriyene kadar yine karıştıra karıştıra pişirelim. Ardından bekletelim.

Kek hazırlamaya geçelim, derin bir kek kabının içerisine üç yumurtayı kıralım. Ardından şekeri üzerine dökelim ve mikserle tamamen beyaz olacak kadar çırpmayı sürdürelim. Beyazlaşan karışıma yağı ve sütü yavaş yavaş dökelim. Çırpmayı devam ettirirken un ve kakaoyu karıştıralım ve elekten geçirerek yavaşça kek hamurumuza ilave edelim. Bu sırada vanilya ve kabartma tozunu da aradan çıkaralım. Düşük ayarda çırparken mikrodalgaya sığacak kek kalıbını yağlayıp içerisine kek harcımızı döküp fırına verelim.

Mikro dalga en yüksek ayarında olmalı, yedi dakikaya ayarladıktan sonra pişirelim. Bıçak yöntemi ile kontrol edelim, eğer pişmemişse aynı sıcaklıkta iki dakika kadar daha pişmeli. Sonrasında sıcak kekin üstüne sosu dökebiliriz. Afiyet olsun.

İlgili Haberler