İster Yaz İster Kışın Yapabileceğiniz En Kolayından Evde Çilek Reçeli Tarifi! Püf Noktasına..

İster Yaz İster Kışın Yapabileceğiniz En Kolayından Evde Çilek Reçeli Tarifi! Püf Noktasına..

Kahvaltıda reçel vazgeçilmez besin türleri arasında yerini almaktadır. Şimdi sizlere nefis bir reçel tarifi vereceğiz.

Reçel denilince aklıma her zaman ilk çilek reçeli gelir. Nedendir bilmem bana hep yaz mevsimini hatırlatır. Kokusu, tadı ve rengi beni hep mutlu etmiştir. O yüzden her zaman evimde en az bir kavanoz çilek reçeli bulunur. Şimdi sizlere yaz kış fark etmeden nasıl çilek reçeli yapabileceğinizden bahsedeceğim.

Kızarmış ekmek üzerine tereyağı sürdükten sonra çilek reçeli eklemeyeceksiniz de ne ekleyeceksiniz.. Kışın yaz esintisi yaşamak isteyenler için en sevdiğim meyvenin reçelini sizler için derledik. Püf noktalarıyla anlattığım bu tarifi harfiyen uyguladığınızda reçel ustası unvanını siz de alabileceksiniz. Gelin hep birlikte adım adım çilek reçeli nasıl yapılır bakalım. 

İşte evde mis gibi çilek reçeli tarifi..

Malzemeler

  • 2 kilo çilek
  • 8 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su

Yapılışı

İlk olarak bol suda yıkadığınız çileklerin saplarını kopardıktan sonra tekrardan bol suda yıkayın. Eğer çileklerinizin büyükse iki parçaya bölün. Ardından kuruttuğunuz çilekleri tencereye dizin üzerine toz şeker ilave edin. Kat kat bu işlemi yapın. Çilekler bittikten sonra ağzını kapatın ve bir gece öyle bekletin. Bu esnada hem çilek tüm suyunu salmış olacak hem de şeker erimiş olacaktır. Eğer çilekler yeterince su salmamışsa çay bardağı ile bir bardak su ekleyebilirsiniz. 

Ocağa aldığınız tencerenizi ara ara hafifçe karıştırarak kaynayıncaya dek pişirmeye başlayın. Kaynadıktan sonra çok köpürmemesi için tereyağını ekleyin. Tereyağını ekledikten sonra altını kısın ve yaklaşık 30 dakika ara ara kontrol ederek pişirmeye devam edin. Bu esnada yine oluşabilecek köpükleri temizleyin. 30 dakika sonuna doğru dövülmüş tepeleme 1 çay kaşığı limon tuzunu ekleyin. Limon tuzu yerine arzu ederseniz bir adet limonun suyunu da sıkabilirsiniz. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. 

Kaynar suda yıkadığınız kavanoz ve kapaklarını kurulayın. Ardından kavanozları doldurun ve kapaklarını kapattıktan sonra ters çevirerek soğuduktan sonra istediğiniz an tüketebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun..

İlgili Haberler