Fırında veya Ocakta Patlıcan Nasıl Közlenir? Patlıcan Közlemenin Püf Noktaları

Fırında veya Ocakta Patlıcan Nasıl Közlenir? Patlıcan Közlemenin Püf Noktaları

Patlıcan, Türk mutfağının en sevilen sebzesi. Peki fırında patlıcan közlerken nelere dikkat etmeliyiz? İşte patlıcan közleme konusundaki bilmeniz gereken tarif sırları...

Patlıcan, Türk mutfağının en sevilen sebzesidir. Kullanım alanı da oldukça geniştir. Mezesinden yemeğine, salatasından reçeline... Ayrıca patlıcandan yemek yapmakta çok kolay. Sadece bir kaç küçük detayı bilmek hepsini yapmaya yetecektir.

Bugün de sizler için evde patlıcan nasıl közlenir ve püf noktaları nelerdir ondan bahsedeceğim. Evde patlıcanı iki farklı yöntemle közleyebilirsiniz. Bunlardan biri ocakta diğer ise fırında. Her ikisi de oldukça basit ve lezzetlidir.

İşte evde patlıcan közleme yöntemleri...

Ocakta Patlıcan Közleme

İlk olarak patlıcanları iyice yıkayın. Ardından temiz bir bez veya kağıt havlu ile kurulayın. Çatal ile üzerine delikler açtıktan sonra ister direk ocağın üzerine isterseniz de ocağın üzerine konulmuş sacın üzerine bırakın. Yüksek ateşte közlemeye başlayın. Ara ara patlıcanları döndürün. Kabukları iyice kızarıp yanma noktasına gelince bıçak veya çatal yarımıyla kontrol edin ve ocaktan alın.

Fırında Patlıcan Közleme

İlk olarak patlıcanları yıkayın ve iyice kurulayın. Arından yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine çatalla delikler açtığınız patlıcanları dizin. 35-40 dakika kadar 200 derece fırında közleyin. Fırından çıkarttıktan sonra fırın poşetine koyun ve 10 dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Bu sayede buharıyla kabukları yumuşayacak ve daha kolay soyulacaktır.

İlgili Haberler