Bugün ne pişirsem diyenlere tatlı tarifleri arasında en lezzetlisi Portakallı Truff tarifi

Bugün ne pişirsem diyenlere tatlı tarifleri arasında en lezzetlisi Portakallı Truff tarifi

C vitamini deposu Portakal ile yapılan en güzel tatlı bana göre Portakallı Truff. Türk mutfağının elbet eşsiz tatlıları var. Ancak Çay ve Kahve yanına giden en güzel tatlı bu.

Mis gibi bir Türk çayı veya Türk kahvesinin yanına farklı bir lezzet arıyorsanız bu tatlıyı eminim çok seveceksiniz. C vitamini deposu portakalın hazır mevsimiyken bu lezzeti mutlaka tatmalısınız. Yapımı son derece kolay olan bu tarifin ayrıntılarını sizler için derledim. Sözü daha fazla uzatmadan tarifimize geçelim. İşte tadına doyum olmayan eşsiz bir tatlı tarifi. 

PORTAKALLI TRÜF

Malzemeler

  • 2 paket hazır kek. (ev yapımı bayat kekte olur.)
  • 1 tane orta boy portakal.
  • 200 ml krema.
  • 160 gr çikolata. (bitter, sütlü ya da karışık)
  • Yarım su bardağı ile dövülmüş ceviz içi. (isteğe bağlı fındıkta olabilir.)
  • 100 gr sütlü çikolata. (üzerini kaplayacağız.)
  • 1 yemek kaşığı ile toz fıstık. (üzerini süsleyeceğiz)

Hazırlanışı

Öncelikle kremayı yapmak için sos tenceresine alalım. Ardından kremamızı ocakta kaynama noktasına kadar getirelim. Ocağımızın altını kapayıp çikolataları içine ilave edelim. Bir kaşık yardımı ile erimesini sağlayalım. Sos çikolata sosu halini alacak.

Ayrı bir kabın içine kekleri elimiz ile ufalayalım. Daha sonra içine cevizi ekleyelim. Bir portakalın kabuklarını rendemizin ince tarafından geçirelim. İkiye bölüm suyunu da sıkalım.

Daha sonra çikolata sosunu ekleyelim ve iyi bir şekilde yoğuralım. Cıvık olmasın, olduğu zaman kek ilave edebilirsiniz. Buzluğa koyacağımız için çok da katı yapmayın. Yoğurduğumuz kek karışımımızı buzluğa alalım.

45 dakika 1 saat kadar bekletelim. Buzluktan aldığımız harcı elimizle ceviz büyüklüğünde toplar el de edelim. Elde ettiğimiz çikolata toplarını tekrardan buzdolabına alalım. Bu sırada sos tavasında 100 gr çikolatayı benmari usulüyle eritelim. Hafif ılık hale gelince buzdolabından çıkardığınız çikolata toplarını çikolatalı sosa çatalın yardımı ile daldırıp çıkaralım. Daha sonra üzerine fıstık serpiştirelim. Tekrar donması için buzdolabında muhafaza edelim. Portakallı trüf servise hazır. Afiyet olsun.

İlgili Haberler