Ziyan etmeden haşlanmış patatesi şıp diye soymanızı sağlayacak teknik!

Ziyan etmeden haşlanmış patatesi şıp diye soymanızı sağlayacak teknik!

Haşlanmış patates nasıl soyulur diye merak edenlere harika bir aşçılık sırrı var; Çok pratik yöntemler sayesinde ust aşçılar gibi patatesleri hemen soyabileceksiniz...

Fazla değil, son bir ayda yaptığınız patates yemekleri için bile pişman olacağınız şeyler öğreneceğiz birazdan. Bir aydan fazlasını düşünmeyin, sinirleriniz bozulur.

Patates, belki de en zor soyulan sebzelerin başında geliyor. En azından günlük ya da sık tüketilen sebzeler içinde en zor soyulanı.

Meğerse yıllardır zaman kaybediyormuşuz, yıllardır patatesi ve elimizi doğruyormuşuz. İşte kolay yoldan haşlanmış patatesleri soymanızı sağlayacak tüyolar
- Yemek.com -

Haşlanmış patateslerin kabuklarını kolayca soymanın birkaç yolu vardır. İşte size bazı pratik yöntemler:

1. Sıcak su yöntemi: Haşlanmış patatesleri kaynar suya koyun ve yaklaşık 15-20 saniye boyunca kaynatın. Daha sonra patatesleri sudan alın ve soğuk suya batırın. Patateslerin kabukları bu şekilde daha kolay soyulabilir.

potato-393563-960-720.jpg

2. Soğuk su yöntemi: Haşlanmış patatesleri soğuk suya koyun ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra patatesleri alın ve kabuklarını kolayca soyabilirsiniz.

3. Mikrodalga fırın yöntemi: Haşlanmış patatesleri birkaç yerinden çatalla delin ve mikrodalga fırında 3-4 dakika boyunca yüksek ateşte pişirin. Patateslerin kabukları bu şekilde kolayca soyulabilir.

4. Buzlu su yöntemi: Haşlanmış patatesleri kaynar suya koyun ve yaklaşık 15-20 saniye boyunca kaynatın. Daha sonra patatesleri sudan alın ve buzlu suya batırın. Patateslerin kabukları bu şekilde daha kolay soyulabilir.

Bu yöntemlerden herhangi biriyle, haşlanmış patateslerin kabuklarını kolayca soyabilirsiniz. Ayrıca, patatesleri soymadan önce, soğumasını bekleyin. Soğuk patatesler, kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlar.