Zeytinyağı İle Saç Bakımı Önerileri

Zeytinyağı İle Saç Bakımı Önerileri

Zeytinyağı yemeklerde ve salatalarda kullanılan doğal bir ürün olduğundan faydaları keşfedilmiş ve güzellik amacı ile kullanılmaya da başlanan ürünlerden biridir.

İçeriğindeki nemlendirici bileşenlerin etkisi sayesinde saçlarda ve ciltte kadın ve erkeklerin kullandıkları faydalı ürünlerden biridir. Banyo için sprey şişelere koyarak saç ve cilt bakımı için zeytinyağından faydalanabilirsiniz. Derideki arınmış tabakanın temizlenmesini sağlayan zeytinyağı saçlarda kepek oluşumunu önleyerek saçların daha sağlıklı ve güzel olmasına katkı sağlayacaktır. Limon suyu ile yapacağınız kürler sayesinde saç kepekleri ile başa çıkabilirsiniz. Nemli saça uygulayacağınız zeytinyağını saçların diplerine ve uçlarına masaj yaparak yedirin daha sonra şampuanla durulayabilirsiniz.

Saçlarınızı Besleyerek Koruyun

Saçların kuruması ve nemini kaybetmesi nedeni ile daha çok kopma ve saç kayıpları sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Zeytinyağı ile bakım yaparak 30 dakika bekleterek saçınızın nemini kazandırın. Zeytinyağı sürdüğünüz saçınızın şekil alması da taranması da bu sayede kolaylaşacaktır. Zeytinyağı sayesinde saç deriniz korunarak daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Zeytinyağında bulunan antifungal ve anti bakteriyel bileşenler saç derinizin enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar.

Zeytinyağı İle Saçlarınız Daha Parlak

Genelde bayanlar saç maşalarını ve düzleştiricilerini fazla kullandıkları için zamanla saçların dış tabakası zarar görerek parlaklığını ve yapısını kaybeder. Zeytinyağı uygulayarak düzenli kullanım sonrası saçlarınız eskisi gibi doğal ve parlaklığını geri kazanarak daha güzel görünüme kavuşur. Kuruyan saçların kırılgan olması nedeni ile saçlarınızı tararken kopma ve dökülme sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Zeytinyağı saçların esnekliğini kazanmada yardımcı olduğundan kopmaların önüne geçerek saçınızı bir kalkan gibi korur.

Zeytinyağı Saçlara Nasıl Uygulanır?

Bir mikrodalgaya kabın içine zeytinyağını koyarak ılık olacak şekilde ısınmasını sağlayın. Saçlarınıza ılık zeytinyağı ile masaj yaparak saçlarınızı tarayıp daha sonra havluyla sarın 30 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayabilirsiniz. Saçlarınızı soğuk suyla durularsanız daha faydası olduğunu görebilirsiniz. Zeytinyağı uygulanan saçlarda elektriklenme problemlerinin de azaldığını görebilirsiniz. Saçların kuru olması nedeni ile en çok karşılaşılan sorunlardan biri saçların tararken elektriklenip kabarmasıdır. Zeytinyağı sayesinde saçlarda elektriklenme problemlerini de bu sayede azaltabilir daha bakımlı ve güzel saçlara kavuşabilirsiniz.