Yüzde Çıkan İnatçı Sivilce ve Siyah Noktaları Seven Yiyecekler Açıklandı

Yüzde Çıkan İnatçı Sivilce ve Siyah Noktaları Seven Yiyecekler Açıklandı

Yüzde çıkan bazı sivilcelerin yemiş olduğumuz yiyeceklerle doğrudan bağlantılı olduğunuzu biliyor musunuz? İşte Yüzde inatçı sivilcelerin çıkmasına neden olan yiyecekler

Yüzümüzde çıkan inatçı sivilceler rahatsız edici olmaktadır. Ne yaparsak yapalım o sivilcelerden kurtulamayız. Oysa yediğimiz bazı besinler nedeniyle aslında o sivilceler çıkmaktadır. İşte yüzümüzde sivilceye neden olan o yiyecekler ve listesi..

Bu yiyeceklerden uzak durursanız yüzünüzde oluşan inatçı sivilcelerden kurtulabilirsiniz

Ergenlik döneminde başlayan sivilce ve siyah nokta problemi, bazılarımızın yakasını hiç bırakmaz. Fazla sebum ve keratin üretimi, dış etkenler doğrultusunda gözenekleri tıkayarak iltihap oluşturur. Bunun sonucunda cildimizde sivilce dediğimiz beyaz bir çıkıntı meydana gelir.

Siyah nokta da aynı şekilde gözeneklerin sebum ve dış etkenlere bağlı kir ile tıkanmasıyla oluşur.

Bazen de yediğimiz bir yiyecek bile sivilce oluşmasına neden olabilir. Peki hangi yiyecekler siyah nokta ve sivilce oluşumuna neden olur?

Rafine Tahıl ve Şeker Tüketimi

Fazla şeker ve karbonhidrat tüketimi sivilce ve siyah nokta oluşuma neden olur. Aynı zamanda yapılan araştırmalar sonucunda, sivilce ve siyah nokta problemiyle savaşan insanların daha fazla şeker ve kötü karbonhidrat tükettikleri ortaya çıkmıştır. Sivilce ve siyah noktaları önlemek adına uzak durmanız geren ürünleri sizler için derledik... İşte sivilce ve siyah nokta oluşumuna neden olan gıdalar...

Uzak Durmanız Gereken Gıdalar

  • Beyaz unla yapılan ekmek ve tatlı ürünleri
  • Gazlı ve şeker oranı yüksek içecekler
  • Beyaz un ile yapılan makarna
  • Pirinç
  • Tatlandırıcılar

Yapılan araştırmalar, ilave şeker ve şekerli ürün tüketenlerin yüzde 30 daha fazla sivilce ve siyah nokta problemi ile karşılaştığını ortaya koymuştur. Öte yandan yapılan araştırmalar çok fazla hamur işleri tüketenlerin de yüzde 20 daha fazla sivilce ve siyah nokta problemleri ile karşılaştığını kanıtlamıştır.

Fast Food Gıdalar

Rafine karbonhidratlar açısından zengin olan fast food gıdalar, ciltte fazla yağlanmaya neden oluyor. Ayrıca, siyah nokta ve sivilce oluşumunu da arttırıyor. Hamburger, sandviç, patates kızartması, işlenmiş et ürünlerini sürekli tüketmek bir çok cilt problemini tetikliyor.

Süt ve Süt Ürünleri

Süt ve süt ürünlerinin gereğinden fazla tüketilmesi sivilceye neden olabiliyor. Yapılan bazı araştırmalar aşırı derecede süt ve süt ürünlerini tüketen kişilerde sivilce gibi cilt problemlerinin arttığını ortaya koymuştur. Sütün içeriğinde bulunan bazı hormonlar cildin dengesini alt üst ederek yağlanma, sivilce ve siyah nokta problemlerine neden oluyor.