Yumurtayla Uğraşmayın Nar Gibi Kızarmış Çıtır Böreklerin Sırrı Bu Sos tarifinde

Yumurtayla Uğraşmayın Nar Gibi Kızarmış Çıtır Böreklerin Sırrı Bu Sos tarifinde

Börek yaparken yufka kadar sosu da önemlidir. Çıtır ve lezzetli börekler için doğru sos nasıl hazırlanır? Şimdi tarifini vereceğiz.

Börek sosu en az börek malzemesi kadar önemlidir. 1 şişe maden suyu da 2 tane yumurta da böreğinizin tadını ve kıvamını oldukça değiştirecektir. O yüzden önce nasıl bir börek istediğinize karar vermelisiniz.

Bugün sizler için klasik bir sos tarifi hazırladım. Bu sos böreğinizi hem çıtır çıtır hem de geverek yapacaktır. Sosunuzu ara katlara sürün ve kalanını da böreğin üzerinde gezdirin. İster kıymalı ister peynirli hiç fark etmez.. En basitinden peynirli börek yapacaksanız da bu sos muhteşem olacaktır. Tabi pişirme derecesi ve süre de oldukça önemli.. Tercihen altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.

Umarım bu sosu deneyince sizler de beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 1 su bardağı kadar yoğurt
  • 1 su bardağı kadar süt

Hazırlanışı

İlk olarak sırasıyla sıvı yağ ve yumurtaların sarısını, yoğurt ve sütü geniş bir kaç içerisine alın ve güzel karıştırın. Ardından sosunuzu yufkaların aralarına ve üzerine sürebilirsiniz. Fakat sürme işlemini çatal veya kaşık yerine fırça kullanmanız daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.