Yumurta Ayırmadan, Kakaolu, Leziz, Sünger Gibi Yumuşacık Pandispanya Pasta Keki Tarifi

Yumurta Ayırmadan, Kakaolu, Leziz, Sünger Gibi Yumuşacık Pandispanya Pasta Keki Tarifi

Pasta yapmak meziyet isteyen bir iş. Özellikle pandispanyası.. Ama bu tarifle pasta ustalarına taş çıkartacaksınız. İşte yumuşacık pandispanya tarifi..

Ne zaman pasta yesem hep aklıma bu pandispanyayı nasıl bu kadar yumuşacık ve güzel yapıyorlar diye soru gelirdi. Çünkü bir türlü tutturamazdım. Neyse ki bir tanıdığım vasıtasıyla bir pasta ustasından aldım bu tarifi. Artık ben de kendi pastamı kendim yapıyorum. 

Ustasından aldığım bu tarifle ustalara taş çıkartır oldum. Sizler de ben gibi pasta seviyorsanız mutlaka bu tarifi deneyin. Hem kendinizi hem de ailenizi şımartacağınız bir akşam için tam kıvamında yumuşacık mis gibi pandispanya tarifi..

Yumurtaları ayırmadan en kolay, leziz, sünger gibi kakaolu pandispanya tarifi;

 Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 yemek kaşığı kakao

 Hazırlanışı:

Tarif 18 santimlik kalıpta 4 kat pasta için, 20-26-28 santim kalıplar için 2 kat için yeterlidir. Fazlası için tarifin 2 katını yapabilirsiniz. Yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvamına gelene kadar çırpalım, bu işlemi ne kadar uzun tutarsanız pandispanyanız o kadar leziz ve kabarık olacaktır. Sıvı yağ eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Un, nişasta, vanilya, kabartma tozu, kakao bir elekten geçirilerek karışıma eklenir. Katı malzemeler koyulduktan sonra hamuru kaşık yardımı ile havasını söndürmeden karıştırınız. 170 derece ısınmış olan fırında yaklaşık olarak 30-40 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirelim. Soğuduktan sonra kaç kat istiyorsanız bölelim, O gün kullanmayacaksanız pandispanya soğuduktan sonra streç film ile sararak 1 gün buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Pandispanya kekini kullanırken hafif soğuk sütle ıslatarak kullanınız, afiyet olsun.