Yufkasız Kabak Böreği Tarifi

Yufkasız Kabak Böreği Tarifi

Eğer yufkasız börek yapmak istiyor ve tarif arıyorsanız üzülmeyin Türk mutfağının yufkasız börek çeşitlerinden olan kabak böreği tarifini vereceğiz.

Unsuz veya yufkasız börek kulağa tuhaf gelse de inanın çok güzel oluyor. Bu unsuz veya yufkasız yapılan böreklerden sadece bir tanesi ama en lezzetlisi..

Mücveri hemen hemen herkes sever. Ben de çok severim. Mücver yani kabak köftesi yapıyoruz da neden böreğini yapmayalım değil mi? İşte un veya hazır yufka kullanmak istemeyenlere özel hazırlanmış mis gibi kabak böreği. Hem sağlıklı hem de doyurucu..

Umarım beğenirsiniz :)

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 tane yumurta
  • 2 dal taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tereyağı

Yapılışı

İlk olarak kabakları rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Ardından geniş bir kap içerisine rendelenmiş kabağı alın. Üzerine kaşar peyniri, ince ince doğranmış taze soğan, maydanoz, sarımsak ve yumurtayı ilave edin. Baharatlarını da ilave edin ve güzelce karıştırın.

Yanmaz yapışmaz tavanızı tereyağı ile yağlayın. Ardından karışımı tavaya dökün ve yayın. Üzerini de düzleştirdikten sonra pişirmeye başlayın. Alt tarafı pişince ters döndürün.

Şimdiden afiyet olsun..

Ayrıca bu tarifimize ek olarak Mynet tarafından paylaşılmış bir börek tarifi de dikkat çekiyor. Bu börek tarifinde de kabak var :) Ancak başka malzemeler de var. Bakın o tarif nasıl

Malzemeler

2 adet yufka

1 adet havuç

2 adet kabak

1 adet pırasa

1 parça tavuk göğsü

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Sıvıyağ

Hazırlanışı

Kabakları ve soyulmuş havuçları rendeleyin. Pırasaları ince ince doğrayın. Sarımsağı doğrayın. Tavanın içine sıvıyağ koyarak ocağa alın. Tüm sebzeleri tavaya alın ve 5 dakika boyunca kavurun. Haşlanmış tavuk etini ince olarak doğradıktan sonra tavaya alın. Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra karıştırıyoruz. Tavayı ocaktan alın.


Sos hazırlamak için kasenin içine yumurta, süt ve sıvıyağ koyun, karıştırın. Tezgahın üzerine yufkayı serip, sosu fırça ile sürün. Yufkanın bir ucunu ortaya doğru kapatın. Diğer ucunu da ortaya kapatın. Diğer iki ucunu da ortaya doğru kapatarak yufkayı kare haline getirin. Kare olan yufkayı dörde bölün. Hazırladığımız sebzeli harcı koyun ve talaş böreği gibi kapatın. Kısaca dört ucunu karşılıklı noktada buluşturuyoruz.

Börekleri yağlanmış fırın tepsisine alın. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün. Eğer sos kalmamışsa sos yerine yumurta da sürebilirsiniz. Üzerine çörekotu ve susam serptikten sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiyoruz. Domates dilimleriyle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Evet hangisi hoşunuza giderse onu yapabilirsiniz. Ama arkadaşlarınızla tariflerimizi paylaşmayı ihmal etmeyin :) Şimdiden afiyetler olsun