Yedikçe tadına doyamayacağınız Kolay mac and cheese tarifi

Yedikçe tadına doyamayacağınız Kolay mac and cheese tarifi

Amerikan Mutfağı ve Kuzey Avrupa mutfağının vazgeçilmezi.. Sofrasında biraz farklılık arayanlara eşsiz bir lezzet vereceğiz. Her kaşık başka bir mutluluk katıyor. Mutfağımızda bu yiyecek pek olmamıştır ama bundan sonra olacak. İşte mac and cheese tarifi

Kuzey Avrupa ve Amerikan mutfağında yer alan eşsiz bir lezzeti sizlerle paylaşacağız. Uzun zamandır bu tarifi uyguluyorum ve bir çok komşum hayran kalıyor.

Beğenenlerin sayısı çok artınca sizlerle sayfalarımızda paylaşmak istedim. Sizlerde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Eminim ki tadına bayılacaksınız. İşte tarifimiz

Mac and cheese tarifi

Malzemeler;

  • Bukle (dirsek) makarna

Sosu için

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Kaşar ( Parmesan ve cheddar  olursa daha iyi olur fakat yoksa elinizdeki herhangi bir kaşarla da gayet lezzetli olacaktır.)
  • Yarım çay kaşığı tuz

 

Hazırlanışı;

1.Öncelikle makarnalarımızı suda haşlayalım. Çok pişmemesine özen gösterelim. Makarnalarımızı süzelim.

 

2. Bir tencereye tereyağımızı ekleyip erimesini bekleyelim. Eriyen tereyağımızın üstüne unumuzu ekleyip karıştıralım burada çırpıcı kullanırsanız daha rahat edersiniz ve topaklanmayı önlersiniz. Unun kokusu çıkana kadar bu işlemi sürdürelim.

 

3. Yavaş yavaş sütümüzü ekleyip karıştırmaya devam edelim. Krema kıvamında olunca kaşarlarımızı ekleyelim. İsteğinize göre ekleyebilirsiniz. Koyulaşırsa sütle açabilirsiniz.

 

4. hazırladığımız sosu makarnamızın üstüne dökerek karıştıralım. Dilerseniz üstüne ekmek kırığı da serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Bilinenin aksine mac and cheese fırına girmez. Fırın makarnayla karıştırılmamalıdır.