Yağ Çekmeyen Lokum Gibi Tavuk Kızartma Tarifi Üzeri Çıtır İçi Yumuşacık

Yağ Çekmeyen Lokum Gibi Tavuk Kızartma Tarifi Üzeri Çıtır İçi Yumuşacık

Eğer canınız tavuk çektiyse vereceğimiz bu tarifle Türk mutfağının lokum gibi bir tavuk yemeğini yapacaksınız. Şimdiden afiyet olsun..

Bugün sizler için ister akşam yemeğine ister ara sıcak olarak yapabileceğiniz mükemmel bir tarif vereceğim. İçi kaşarla dolu dışı altın renginde kızarmış bir rulo tavuk yemeği..

Genelde evde 3 kişi olduğumuz için yarım kilo tavuk göğsünden yapıyorum. Yetiyor da.. Yanına da koyduğumuz meze ve tarzı şeylerle doyuyoruz. Cumartesi gecelerini aperatif gecesi olarak ayarladık ailecek. Hem film/dizi hem de muhabbet.. Bu tavukla da şenleniyoruz gerçekten.. 

Umarım deneyince beğenirsiniz.. 

(Tavuk haricinde diğer malzemeler için ölçü vermedim. Çünkü göz kararı ekliyorum. Sizde azar azar bittikçe ekleyebilirsiniz.)

Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • Un
  • Galeta unu
  • Yumurta
  • Dilim kaşar peyniri
  • Sıvı yağ

Yapılışı

İlk olarak tavuk göğsünü ince ince dilimledikten sonra streç film arasına alarak döverek inceltin. Ama parçalarınız çok çok ince uzun olmasın. İki defa sarılacak şekilde olursa hem daha çok çıkar hem de daha ince çıtır çıtır olur.

Hazır olan parçaların arasına arzu ettiğiniz ölçüde kaşar peyniri ekledikten sonra yanlardan içeri doğru toplayarak sıkıca sarın. Ardından biraz un ve galeta ununu karıştırdıktan sonra önce una ardından yumurtaya ardından tekrar un karışımına batırın ve kızgın yağda üzeri altın rengini alana dek kızartın.

Şimdiden afiyet olsun..