Gerdan Etli Buğday Aşı Tarifi

Gerdan Etli Buğday Aşı Tarifi

Etli Buğday aşı Türk mutfağının pek bilinmeyen kırmızı et yemeklerindendir. İsterseniz tavuk etiyle beyaz etle de yapabilirsiniz. Ancak en iyi kırmızı etle oluyor. İşte tarifi..

Gerdan etinin taze yapısıyla pişen buğday aşı tarifini kim sevmez ki? Bu eşsiz tarifi bugün sizler için en kolay ve pratik şekilde hazırladık. İşte o tarif…

Herkes tarafından pek bilinmeyen enfes bir yemektir Buğday Aşı. Bizim evde de genelde özel günlerde veya Ramazan Ayında mutlaka pişer. Piştiği günler ev mis gibi kokar.

Ben de hem benim hem de ailemin çok sevdiği ve ölçüleriyle tam kıvamında olsan Gerdan Etinden Buğday Aşı tarifini sizler için hazırladım. Umarım sizler de deneyince beğenirsiniz..

Gerdan Etli Buğday Aşı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı kadar aşurelik buğday
  • 600 gr kadar gerdan eti
  • 4 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 6 su bardağı kadar et suyu
  • Bir tutam kadar karabiber
  • Bir tutam kadar tuz

Gerdan Etli Buğday Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin. Gerdan etini de tencere içerisinde tamamen yumuşayana dek pişirin. Kemiklerinden ayırmayı da unutmamanız gerekiyor tabii. Buğdayın suyunu süzdünüz, bu suyu etlere ekleyin. Tuz ve et suyu da ilave edin. Buğdaylar eriyene dek pişirin. Ocaktan alarak sıcak şekilde beş dakika kadar mutfak robotunda çekin. Servis tabağına koyun. Ufalamış olduğunuz eti de üzerine ekleyin. Tereyağını bir tava içerisinde eriterek karabiber ve tuz ilavesi yapın. Bu karışımı yemeğin üzerinde gezdirin. Ardından servis edin, afiyet olsun.