Trabzon usulü Mıhlama Nasıl Yapılır ? (Kuymak) Tarifi

Trabzon usulü Mıhlama Nasıl Yapılır ? (Kuymak) Tarifi

Türk mutfağının özellikle Trabzon'da en sevilen lezzetlerinden kahvaltı için Mıhlama yani bir diğer adıyla Kuymak nasıl yapılır? Püf noktasıyla tarifi.

Hem aperatif hem kolay hazırlanabilen Kuymak Nam-I Diğer Mıhlamayı beraber pişireceğiz. Öncelikle malzemelerimizden bahsedelim.

-Tereyağ (3 Yemek Kaşığı)

-Mısır Unu (3 Kaşık)

-Su (2 Bardak)

-Tuz (3 Çay Kaşığı)

-Tava

- Çeçil Peyniri - Kaşar Peyniri - Trabzon Peyniri (Elimizde hangisi mevcut ise hakiki tadı tabi ki Trabzon peyniri verir.)

Malzemelerimizi tanıttıktan sonra ufak bir parantez açmak istiyorum, sağlık açısından probleminiz var ise lütfen yazının bundan sonra ki kısmını okumayınız efendim.

Çok basit ve pratik şekilde anlatmaya çalışacağım, tavayı ocağımıza koyup altını ateşliyoruz, 3 yemek kaşığı tereyağını atıp iyice eritiyoruz ve üç kaşık mısır ununu çözülen yağımızla kavuruyoruz aman yakmayalım suyumuz yanımızda hazır bulunsun ve iki bardak suyumuzu, üç çay kaşığı tuzumuzu da döktükten sonra sürekli karıştıyoruz puding nasıl sertleşiyorsa mıhlamamız da aynı şekil olacaktır.Hava kabarcıkları da çıkmaya başladıysa altını kısalım ve peynirimizi atalım.

Peynirlerimiz eridiğine göre Afiyet Olsun.