Taze limonları 1 yıl boyunca saklamanızı sağlayacak yöntem! Asla küflenmiyorlar

Taze limonları 1 yıl boyunca saklamanızı sağlayacak yöntem! Asla küflenmiyorlar

İster kesildikten sonra bütün halde, limon buzdolabında en hızlı küflenen meyvelerin başında geliyor. Ancak vereceğimiz tüyolar, limonların neredeyse 1 yıl kadar ilk günkü tazeliğini koruyarak buzdolabında kalmasını sağlayacak.

Limon, yüksek C vitamini ile dikkat çeken ve bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle ön plana çıkan ekşi ama bir o kadar da ferahlatan bir tada ve kokuya sahip olan meyvelerin başında gelir. Meyve diyoruz çünkü çekirdekleri var.

Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları tedavinin doğal ilacı olan limon, ev temizliğinde de tercih ediliyor. Ancak oldukça pahalı olan limonu uzun süre taze olarak dolapta saklamak mümkün değildi. Şimdi öğrenecekleriniz çok işinize yaracak. Ne kullanmayı unuttuğunuz limonunuz ne de paranız çöpe gidecek.

Artigercek.com adlı internet sitesinin Haberciniz.biz'den derlediği bilgilere göre, Limon bu iki şekilde uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz.

vladimir-gladkov-hzswivun-ti-unsplash.jpg

DONDURUCUYU KULLANIN

Limonlar önce yıkanır. Sonrasında kurutulur. Kilitli bir poşetin içerisine limonlar konularak dondurucuya kaldırılır. Limonlar donduktan sonra buzluktan çıkarılarak ikiye bölünür ve suyu sıkılır.

Bu küplerinin içerisine limon suları eşit miktarda dağıtılır ve yeniden dondurucuya kaldırılır. Dondurucuda dondan buz küplerini çıkarıp yeniden ağzı kilitli buzdolabı poşetine yerleştirip yeniden buzluğa koyun. Bu yöntem sayesinde limonlarınızı 1 yıla yakın bir süre saklayabilirsiniz.

İhtiyacınız olduğu zamanda da bu buz küplerinden kullanabilirsiniz.

DİLİMLER HALİNDE DE SAKLANABİLİR!

Haberciniz sitesinde önerilen bir tarif ise dikkat çekiyor; Dilimler halinde limon saklamak istiyorsanız da bir streç filme sararak buzluğa kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda bir kavanozun içerisine yağlı kağıt sarılı şekilde de saklama şansına sahipsiniz. Ancak limonun suyuna ihtiyaç duyuyorsanız bu yöntem çok önerilmez.

julia-peretiatko-rpc4uz801f8-unsplash.jpg

LİMONUN BESİN DEĞERLERİ

USDA'nın verilerine göre 100 gram limonun besin değerleri;

Kalori (kcal): 28
Toplam yağ: 0,3 g
Doymuş Yağ: 0 g
Kolesterol: 0 mg
Sodyum: 2 mg
Potasyum: 138 mg
Karbonhidrat: 9 g
Diyet Lifi: 2,8 g
Şeker: 2,5 g
Protein: 1,1 g
C Vitamini: 53 mg
Demir: 0,6 mg
B6 Vitamini: 0,1 mg
Magnezyum: 8 mg
Kalsiyum: 26 mg

Kaynak: artigercek.com - USDA