Tarator Soslu Midye Tava Nasıl Yapılır?

Tarator Soslu Midye Tava Nasıl Yapılır?

Tarator Soslu Midye Tava, bir kere tüketen kişilerin bir daha tüketmek istediği yiyecekler arasında yer alıyor.

Az malzeme ile hazırlanmasının yanı sıra bir o kadar da lezzetli olması sebebiyle insanlar tarafından sık sık olacak bir şekilde olmasa bile belirli zamanlarda tercih edip tüketiliyor.

Çoğu kişinin sevdiği yiyeceklerden bir olmasının yanı sıra birçok kişi tarafından da ön yargılı bir şekilde yaklaşılıyor. Ancak bu yiyeceği bir kez tattıkları vakit bu ön yargıdan hiç eser kalmıyor. Bunun için vereceğimiz tarif ile sizlerin bu yiyeceği denemenizde fayda var.

Bu yiyeceği bilen kişiler içinde bu tarif pekiştirici bir tarif olmasını temenni ediyoruz. Bu yazımızda sizlere aklınızda bulunan “Tarator Soslu Midye Tava, Tarator soslu midye tava tarifi, Tarator soslu midye tava malzemeleri, Tarator soslu midye tava nasıl yapılır? Tarator soslu midye tava malzemeleri nelerdir?” gibi pek çok konuda ve soruda sizlere yardımcı olacağız.

Eğer bu yiyecek sizin de ilginizi çektiyse yazının devamını okuyabilir, tarator soslu midye tavanın malzemeleri ve yapılışı hakkında detaylı bir bilgi alabilirsiniz.

Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı kadar yoğurt
  • 3 veya 4 diş sarımsak
  • 2 avuç dolusu kadar bayat ekmek kırıntısı
  • 1 su bardağı kadar küçük doğranmış ceviz içi
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 3 yemek kaşığı kadarı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu

Yapılışı

Yoğurdun içerisine ezilmiş bir halde olan sarımsağı ve kırıntılı olan ekmeği ilave edin. Sonrasında ise içerisine diğer malzemeleri sırasıyla olacak bir şekilde ekleyin ve güzelce karıştırın. Bu şekilde tarator soslu midye tava hazırlanmış oldu. Deneyenler veya deneyecekler varsa şimdiden afiyet olsun.