Pirinç Pilavı Pişirmenin Püf Noktası ve Tarifi

Pirinç Pilavı Pişirmenin Püf Noktası ve Tarifi

Türk Mutfağında Pilav ana yemeklerin yanına yakışan en iyi yemek türüdür. Ancak Pirinç Pilavı yaparken bazen tutturmak zor olur. Tam ölçüsünde lapa olmayan bir pilav tarifi vereceğiz sizlere..

Türk Mutfağında Ana Yemekler İçinde Yer Alan Pirinç Pilavının Yapılışı

PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?

Herkesin dikkatini üzerine çektiği pirinç pilavı yıllarca Türk mutfağında yerini her zaman almıştır. Kaşığı attığımızda ağzımızda yayılan pirinç pilavını öğlen ve akşam yemeklerinde soframızda her zaman yer alır. Böyle enfes yapılan pirinç pilavının sırrı nedir? Yazımızda pirinç pilavının tarifi yer almaktadır. Yemeğimiz 4-6 kişiliktir. Sizde tercihinize göre sayıyı yükseltebilir veya azaltabilirsiniz.

PİRİNÇ PİLAVI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

  1. 2 Su Bardağı Pirinç
  2. 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  3. 1 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
  4. 3 Su Bardağı Sıcak Su
  5. Tuz

PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?

Pirinçleri süzgeç veya kabın içinde su ile yıkayın. Yıkadığımız pirinçleri derin bir kaba alıp üzerini geçecek kadar orta ılıklık da su ve biraz tuz ekleyerek karıştıralım. Pirinçleri 10-15 dakika beklettikten sonra pirinçleri tekrar süzgeç veya bir kap yardımı ile yıkayıp suyun berrak olmasını görmeliyiz.

Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı ekliyoruz. Daha sonra süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz. Pirinçleri tencerede kavuruyoruz bu işlem 3-4 dakika sürebilir. Pirinçler kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz. Biraz karıştırıp tuzunu ekliyoruz. Tanecikler halinde olması için ağzını kapatıp önce yüksek ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynayınca pirincimizin altını kısarak suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım. Suyunu tamamen çektikten sonra pirincimizin kapağını açarak üzerine kağıt havlu veya havlu örterek yaklaşık 10-15 dakika arasında dinlenmesi için bırakalım. Bekleyen pirinç pilavı servise hazır hale gelmiştir. Afiyet Olsun

PİRİNÇ PİLAVININ SIRRI NEDİR?

Pirincimizin tanecikler halinde olması için suyunu iyi süzmeliyiz.

Pirinci kesinlikle karıştırmamalıyız.

Suyunu çekene kadar beklemeliyiz.

Ölçüsünün 1’e 1.5 şeklinde ayarlayabiliriz.

SERVİS

Pilavınızı ister çoban salata ile servis edin - isterseniz yoğurtla. Hiç biriyle uğraşmak istemiyorsanız pilavı servis ettiğiniz tabağın içerisine domates dilimleyerek hem renk katmış olursunuz hem farklı bir sunum yapmış olursunuz. Ben genelde bu şekilde pilavımı servis ediyorum

Tekrardan afiyet olsun