Tahin Pekmezi Karıştırarak Yememeniz İçin Nedenler

Tahin Pekmezi Karıştırarak Yememeniz İçin Nedenler

Tahin ve pekmez, ayrılmaz ikili. Beraber yendiğinde çok sevilen uzun süre tokluk hissi vermesiyle bilinen bu ikili sanıldığı kadar sağlıklı değilmiş. Tahin ve pekmezi karıştırarak yerseniz..

Tahin ve pekmezi ayrı ayrı tüketen insanlar vardır elbet ama karıştırılınca ortaya çıkan lezzet bambaşkadır. Uzun süre tokluk hissi veren ve faydalı olduğu bilinen tahin-pekmezle ilgili bir gerçek ortaya çıktı.

Tahin ve pekmez genelde kahvaltı sofralarının tadına doyulmaz lezzetidir ama bizce günün her saati tüketilebilir. Verdiği uzun tokluk hissiyle sahur sofralarında da tüketilen bu besin sanıldığı kadar masum değilmiş. Tahin ve pekmezi karıştırırarak yediğinizde bakın vücudunuzda neler oluyor.

Tahin- Pekmez Karışımı

  • Tahinin içinde ciddi oranda yağ var, pekmezin içinde ise şeker. Yağ ve şeker karıştırılarak tüketildiğinde vücut bunu alıp depoluyor ve insanlara kilo olarak geri dönüyor. Eğer kilonuzu korumaya çalışıyorsanız bu iki besini karıştırarak değil ayrı ayrı tüktin.
  • Tahin- Pekmez karıştırılarak yenildiğinde bir süre sonra vücutta özellikle el, ayak ve yüzde ödem olmaya başlıyor.
  • Bu kadar şeker ve yağ yüklemek insan sağlığı açısından oldukça tehlikeli Tahin- Pekmezi karıştırıp uzun süre tükettiğinizde kanser olma riskinizi artırmış oluyorsunuz. Çünkü içinde yoğun miktarda yağ ve şeker var yani siz bağışıklığınızı güçlendirmek isterken aslında vücut direncinizi düşürüyor ve hastalıklara karşı daha dirençsiz hale geliyorsunuz.
  • Kilo almaya çalışıyorsanız Tahinle pekmezi aşırıya kaçmamak koşulu ile tüketebilirsiniz. Özellikle pekmezde yoğun olarak bulunan yağ ve şeker miktarını size şöyle açıklayalım. Her gün bir yemek kaşığı pekmez tüketmeniz halinde 1 ayın sonunda tam 1 kg fazlanız olacaktır.