Yufka Böreği Tarifi

Yufka Böreği Tarifi

Su böreği, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Şimdi sizlere su böreği tadında hazır yufkadan Yufka Böreği tarifi vereceğiz.

Bugün sizler için hazır yufkadan su böreğini aratmayan enfes bir börek tarifi hazırladım. Hem yapılışı kolay hem de lezzetli mi lezzetli..

Genelde börek yapacağım zaman iç harcı için her zaman peynir kullanırım. Çünkü hem daha kolay olur hem de lezzetli.. Diğer iç malzemelerin kimisini haşlamak veya pişirmek gerekiyor. Haliyle çok vakit alıyor. Bu tarifi misafirlerine çay demlerken bile hazırlayabilirsiniz.

Hem sizin hem de ikram edeceklerinizin mutlu olacağından emimin. Umarım sizlerde ben kadar beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 1 paket hazır yufka

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 200 gram beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz

Sosu için malzemeler

  • 2 tane yumurta (1'inin sarısı üzeri için)
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Yapılışı

İlk olarak sosu için olan malzemeleri bir kap içerisinde güzelce çırpın. Ardından iç harcı için olan peyniri bir kap içerisinde güzelce ufaladıktan sonra ince ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek güzelce harmanlayın.

Fırın tepsinizi güzelce yağlayın. Ardından ilk yufkayı tepsinin ortasına doğru büzerek yerleştirin. Üzerine sostan sürün. İkinci yufkayı da aynı şekilde büzerek yerleştirin ve soslayın. Üçüncü yufkayı ise ikiye bölün. Ardından yarım parçayı yerleştirin ve soslayın. İç harcınızı güzelce yayın. Kalan yarım yufkayı ise üzerine koyun ve soslayın. Kalan yufkalarınızı da yine büzerek ve soslayarak serin. Son kalan yufkanızı ise ikiye bölün ve düz bir şekilde soslayarak yerleştirin.

Hazır olan böreği dilimleyin. Kalan sosunuzun içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve yumurta sarısı ekleyip karıştırdıktan sonra üzerinde gezdirin. Arzu ederseniz üzerine susam veya çörek otu serpiştirin.

Önceden altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Şimdiden afiyet olsun..