Sivrisinekleri kovmada en etkili çiçekler: Salonda veya balkonda bu bitkilere yer vermelisiniz

Sivrisinekleri kovmada en etkili çiçekler: Salonda veya balkonda bu bitkilere yer vermelisiniz

Sivrisinekleri evinizden kovmanızı sağlayacak çiçekler

Kabus geri döndü. Birçok şehirde sivrisinekler geceleri kabusa çevirmeye başladı. Sivrisineklere karşı en etkili çözüm olarak ilaçlama gösteriliyor. Oysa buna hiç gerek yok. Sivrisineklerden kurtaran doğal kurtarıcılar bulunuyor.

Sivrisinekler, yaz aylarında açık havada keyifli bir zaman geçirmemizi engelleyen can sıkıcı haşereler olarak bilinir ve çok rahatsız edici olurlar.

UYKUNUZ ZİNDAN OLMASIN

Sivrisinekler yüzünden çoğu zaman uykularımız zindan olur. Peki, sivrisineklerden kurtulmanın doğal bir yolu var mı? Evet, bazı bitkiler sivrisinekleri uzak tutmaya yardımcı olmaktadır.

SİVRİSİNEKLERİ UZAK TUTAN ÇİÇEKLER

İşte sivrisinek kovucu çiçekler hakkında bilmeniz gerek her şey!

1. Nane: Nane bitkisi, ferah kokusuyla sivrisinekleri uzak tutar. Bahçenizde veya balkonunuzda nane bitkisi yetiştirebilirsiniz. Naneyi ayrıca salatalarınıza da ekleyebilir ve salatalarınıza lezzet katabilirsiniz.

maxresdefault-011.jpg

2. Lavanta: Lavanta, hoş kokusuyla sivrisinekleri uzak tutar. Ayrıca lavanta yağı, ciltteki sivrisinek ısırıklarının iyileşmesine yardımcı olabilir. Lavanta aynı zamanda sakinleştirici özelliği sayesinde de depresyona iyi gelir.

3. Adaçayı: Adaçayı bitkisi, hoş kokusuyla sivrisinekleri uzak tutar. Ayrıca adaçayının yaprakları, ısırmaların acısını hafifletmek için kullanılabilir. Adaçayı evin hem bereketini artırır hem de sivrisinekleri kovar.

4. Sarımsak: Sarımsak, güçlü kokusuyla sivrisinekleri uzak tutar. Bahçenizde veya balkonunuzda sarımsak yetiştirebilirsiniz. Doğal ilaç olarak bilinen sarımsak iyi bir sivrisinek kovucudur.

maxresdefault-012.jpg

5. Fesleğen: Fesleğen bitkisi, hoş kokusuyla sivrisinekleri uzak tutar. Ayrıca fesleğen yaprakları, yemeklerinize lezzet katar. Fesleğen sadece güzel kokusuyla hayran bırakmaz. Sivrisinekleri kovmaya yarayan fesleğeni de salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

SİVRİ SİNEK ISIRDIYSA NE YAPMANIZ GEREK?

Tüm uğraşlarınıza rağmen eğer sivrisinekler tarafından ısırıldıysanız bunun da bir çözümü var. Hurriyet.com.tr sitesinde yazan Serdar Örgüç, sivrisineklere karşı şu faydalı bilgileri paylaştı:

Peki, ne yaparsanız yapın, baş edemediniz, sinek geldi ve sizi sokmayı başardı. Bu durumda ise şunu yapmanız lazım; 50 ml soğuk pres susam yağı içerisine, 30 damla lavanta uçucu yağı veya 30 damla tea tree (çay ağacı) uçucu yağı ilave edilir, karıştırılır ve sivrisineğin veya böceğin soktuğu kabartılı ve kaşıntılı bölgeye sürülür.

İlgili Haberler