Sıcacık Çay veya Kahvenin Yanında İyi Gidiyor: Çikolatalı Milföy Böreği Tarifi

Sıcacık Çay veya Kahvenin Yanında İyi Gidiyor: Çikolatalı Milföy Böreği Tarifi

Canı hamur işi kaçamağı yapmak isteyenlere harika bir börek tarifimiz var. Üstelik nefis çikolatasıyla lokum gibi bir lezzet. İşte çikolatalı milföy böreği tarifi..

Milföy hamuru tam bir hayat kurtarıcıdır. Hem kolay pişmesi hem de her şeye yakışması tam acil durumlar için kurtarıcı. Çat kapı gelen misafir, canı tatlı çekenlere, çocuklara atıştırmalık isteyenlere deva gibi bir şey.

Dolabımda her zaman milföy hamuru bulunur. Bazen tatlı bazen de tuzlu diyebileceğimiz peynirli gibi atıştırmalıklar yaparım. Son zamanlar favorim çikolatalı fındık ezmeli olan.. Bende tatlı severlerin çok kısa sürede yormadan hazırlayabileceği bir tarifimi derledim.

İşte çikolatalı milföy tarifi..

Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • Un
  • Çikolatalı fındık ezmesi
  • 1 tane yumurta

Yapılışı

İlk olarak buzu çözülmüş milföy hamurlarını hafifçe unladığınız düz bir zeminde oklavayla açın. Ardından çikolatalı fındık ezmesini kenarlarına gelmeyecek şekilde içine sürün. Ardından rulo şeklinde sarın. Uzunlamasına ortadan ikiye kestiğiniz milföy hamurunuzu örgü şeklinde bükün. Son olarak uçlarını birleştirin ki pişme aşamasında dağılmasın. Bütün milföy hamurları bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Fırın tepsisine dizdiğiniz tatlılarınızın uç kısımlarına çırptığınız yumurtadan sürün.

Önceden altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. 

*Dilerseniz bohça şeklinde veya dikdörtgen şeklinde de yapar üstlerine derin çizikler atarak şekil verebilirsiniz.