Sarımsaklı Poğaça Tarifi

Sarımsaklı Poğaça Tarifi

Kimi puaça der kimi poğaça.. Peki Türk mutfağının vazgeçilmezi olan Poğaça sarımsaklı nasıl yapılır? İşte tarifi

Günlük hayatta özellikle ev hanımları poğaça ya da kek tarifleriyle yakından ilgilenirler. Bu da çok fazla tarifin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Sürekli aynı poğaça tariflerinden sıkılanlar, farklı alternatiflere yönelebilirler. Hem leziz hem de son derece basit bir şekilde hazırlama imkanı bulunmaktadır.

Sarımsaklı poğaça tarifi ile mutfağınıza ve damağınıza farklı bir lezzet ekleyebilirsiniz. Sarımsaklı poğaça güzel bir şekilde yapıldıktan sonra dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olur. Bu da çayların yanına yeni bir lezzet eklemenize yardımcı olur.

Sarımsak kendi başına insan vücudu için çok sağlıklıdır. Poğaçaya da çok farklı bir lezzet katar. Dereotlu poğaça yemeyi sevenler bu poğaçayı yedikten sonra, yeniden yemek isteyebilir. Yapımı için hazırlanacak olan malzemelerde çok pratiktir.

Sarımsaklı Puaça Tarifi İçin Malzemeler

Sarımsaklı poğaça lezzetini tadabilmek için, malzemelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekir. Sarımsaklı poğaça yapımı için gerekli olan malzemeler şu şekildedir;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta akı(üzerine sarısı)
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yumuşak margarin
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un malzemeleri hazırlanır.

Daha sonra ise iç malzemesi olarak, yarım demet dereotu, 50 gram yumuşak margarin, 2 diş sarımsak, isteğe bağlı peynir ve bir tutam da maydanoz eklenir. Malzemeler eksiksiz olarak hazırlandıktan sonra, lezzetli sarımsaklı poğaça yapımı aşamasına geçilebilir.

Sarımsaklı Puaça Yapılışı Nasıldır?

Hamur malzemeleri derin bir kabın içerisine alınır. Hızlıca karıştırılır ve ele yapışmayacak kıvamda olduktan sonra yarım saat beklenir. Hamur bekletildikten sonra, iki parçaya bölünür ve hamurlar istenilen büyüklüklerde hazırlanır. İç harcı bu aşamada hazırlanır. Daha sonra ise poğaçaların içerisine sarımsaklı karışım eklenir.

Tepsiye yağlı kâğıt yerleştirilir ve tüm hamurlar buraya yerleştirilir. Hamur 15 dakika kadar tepside bekledikten sonra yumurtanın sarısı poğaçalara sürülür. 230 derecelik fırında 15 dakika boyunca pişirilir. Poğaçalar tamamen piştikten sonra servis edilebilir.

Sarımsaklı poğaça tarifi sayesinde sizde misafirlerinizi çok güzel ağırlayabilirsiniz. Misafirleriniz bu poğaçanın tadını aldıktan sonra sizden mutlaka tarif almak isteyeceklerdir. Poğaçanın malzemelerini yiyecek olan kişilerin sayısına göre de ayarlayabilirsiniz. Çayın yanında ya da herhangi bir içecek ile ikram edebilirsiniz.

Günlük olarak ya da misafirleriniz için rahatlıkla sunumunu yapabilirsiniz. Sarımsaklı puaça hem kolay bir tariftir hem de alışıldık lezzetlerden son derece farklıdır. Dilediğiniz zaman bu puaça ile kalabalık misafirler ağırlama şansı bulabilirsiniz.