Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi

Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi

Hazır yufkadan Yalancı Su böreği tarifi son derece kolaydır. Sahurda sizde bu börekten yapabilir afiyetle yiyebilirsiniz. üstelik hazır yufka ile yapılması işin başka bir kolay tarafıdır

Su böreği genel olarak yapılışı çok zor bir börektir. Bu yüzden onu herkes yapmayı istemez. Ancak dün gece sahurda ben yaptım. Üstelik birebir börekçilerdeki kadar lezzetli oldu.

Hazır yufka evde varsa sizde bu gece bu böreği yapabilirsiniz. Sizi hiç uğraştırmayacak. Sahurda harika bir lezzetle sahurunuzu yapmış olacaksınız.

Şimdi ben sizlere yalancı su böreğinin tarifini vereceğim. Sizlerde hoşunuza giderse yapabilir ve yalancı su böreğinin tarifini arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz:

Yalancı su böreği tarifi

Malzemeler;

6 adet yufka

3 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

100 gram tereyağı

1 şişe maden suyu

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı;

Geniş bir kasenin içerisine yumurta, süt,yoğurt, kabartma tozu, sıvı yağı ve tuz alınarak çırpılır, burada çırpma işlemi önemli, tereyağı ile yağlanmış olan tepsinin üzerine bu karışımdan yufkanın yapışmaması için biraz dökülür ve 2 adet yufka serilir,sosu dökülüp yayılır. 3 kat olacak şekilde 2 yufka bir sos, bu işlem tekrarlanır. En üst kısmına 1 şişe maden suyu ve eritilmiş olan tereyağı eşit miktarda dökülür, en az 4-5 saat buzdolabına bekletilir. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

İlgili Haberler