Kaşık Dökmesi Tarifi

Kaşık Dökmesi Tarifi

Türk mutfağının çeşit çeşit yemek ve börek çeşitleri ortaya çıktı - Ramazanın gelmesi ile birlikte, sahurda tok tutan yiyecekler tercih edilmektedir. Bu yiyeceklerden en lezzetlisi ise kaşık dökmesidir.

Saatlerce tok tutacak yemek tercihi olanlara oldukça lezzetli bir hamur işi tarifi vereceğiz. Eminiz sizlerde kolaylıkla yapabileceksiniz.

Afiyetler olsun

SAHURDA TOK TUTAN KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ

13 Nisan 20212’ de başlayan ramazan ayı, yeniden “insanlarda sahurda ne tok tutar?” sorusunu uyandırdı. Bununla birlikte sahura genellikle yumurta tercih ediliyor. Yumurta protein açısından zengin olduğundan dolayı tercih listesinde ilk sıralarda. Kaşık dökmesi tarifi ise sahurda oldukça fazla tüketilen tariflerden birisi. İçinde yumurta olması da ekstradan tokluk veriyor.

Kaşık dökmesi malzemeleri sıralanacak olursa;

2 adet yumurta,

1.5 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağından biraz eksik yağ

İstenilen çeşit peynir

İsteğe bağlı olarak sebze, genellikle yeşil biber ve domates yakıştırılıyor

Kabartma tozu

Karabiber (isteğe bağlı)

Pul biber

Tuz

Hazırlanışı;

Öncelikle yağ, yoğurt ve yumurta geniş bir kaba alınır ve çırpılır. Daha sonra un ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Bunun sonrasında kabartma tozu eklenir. Kabartma tozu hem etkisini daha fazla göstermek adına hem de koku ve tat bırakmaması için un ilave edildikten sonra eklenmelidir. Kabartma tozundan sonra ise isteğe bağlı kaşar, beyaz, krem vs. peynir çeşitleri eklenip karıştırılır. Son olarak da karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Karışım katı bir kek harcı kıvamında olmalıdır. Ardından bir kaşık yağ eklenen tava ısıtılır. Daha sonrasında karışım iki kaşık yardımı ile tavaya eklenir. Ocağın altının kısık olmasına dikkat edilmelidir. İçinin tam pişmesi adına kısık ateşte pişmesi daha güzel sonuç verecektir.

Kaşık dökmesinin içine maydanoz, soğan, havuç, kabak gibi isteğe ve damak tadına bağlı sebzeler eklenebilir. Hepsi de oldukça fazla yakışacaktır. Kaşık dökmesinin yanına genellikle sarımsaklı yoğurt ikram edilse de sahurda çok fazla önerilmez. Bunun sebebi tuz ve sarımsağın susatma olasılığıdır. Ancak sade yoğurt yanında yenilebilir. Yoğurt da aynı şekilde tok tutacaktır. Deneyen çoğu kişi kaşık dökmesini böreklerden daha önce tercih etmektedir. Deneyen insanların çoğu da tok tuttuğu konusunda hem fikirdir.

Unutulmaması gereken bir nokta ise un miktarıdır. Eğer karışımın içerisine eklenen yoğurt katı ise un miktarı buna oranla azalırken, yoğurt sulu ise un miktarı artmalıdır. Aksi durumda karışım pişerken tavaya yapışacaktır.

Afiyet olsun…