Sahura Doyurucu Bir Yemek Önerisi Fırında Sütlü Patates Püresi Tarifi

Sahura Doyurucu Bir Yemek Önerisi Fırında Sütlü Patates Püresi Tarifi

Patates Püresi Türk mutfağının en sevilen lezzetlerindendir. Fırında sütlü yapılan patates püresi ise sahurda doyurucu bir lezzettir. Şimdi sizlere tarifini vereceğim..

Patates püresi özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışır. Bugünde sizler için patates püresinin en lezzetli ve besleyici olanının tarifini hazırladım.

Uzun süredir patates püresi yapmıyordum. Aslında çok severim ama bir türlü fırsat olmamıştı. Yanına yakışacak pek bir şeyde yapmıyordum belki de.. 

Geçtiğimiz hafta yoğun çalıştığım için kayınvaliden iftarlık hazırlamış ve kapıdan bırakmıştı. Bir baktım patates püresi hem de porsiyonluk çömleklerde.. Elbette yeme de yanında yat denilecek kadar lezzetliydi. Hemen tarifini aldım ve ertesi gün işimi daha erken bitirip ben de hazırladım. 

İşte bir defa yapında asla aklınızdan çıkmayacak tarifiyle Fırında Sütlü Patates Püresi tarifi..

FIRINDA SÜTLÜ PATATES PÜRESİ

Fırında Sütlü Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 6 tane orta boy patates
  • 1 su bardağı ile süt
  • 150 gr tereyağı. (oda sıcaklığına gelmiş)
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz
  • 1 tatlı kaşığı ile karabiber

Üzeri için malzemeler:

  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri.

 

Fırında Sütlü Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri güzel bir şekilde yıkayalım ve bir tencerenin içine aktaralım. Üstüne suyu ve tuzu ilave ederek yumuşayana dek haşlayalım. Haşlanan patatesleri ocaktan alalım ve kabuklarını soyalım. Kabuklarını soyduğumuz patatesleri bir kasenin içine alalım ve çatal veya ezme aparatı ile güzelce ezelim. Daha sonra içerisine oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edelim ve tereyağı patates püresinin içine eriyene dek güzel bir şekilde karıştıralım. Son olarak da sütü az az ilave edelim ve patates püresine yedirelim. Püremizi bir fırın kabının içine aktaralım ve üstüne kaşar peyniri rendesi serpiştirelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek 8-10 dakika kadar pişirelim. Fırından alıp sıcak sıcak servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun!