Sahura Bugün Doyurucu Olarak Ne Pişirsem Diyenlere Tereyağlı Patatesli Yumurta Tarifi

Sahura Bugün Doyurucu Olarak Ne Pişirsem Diyenlere Tereyağlı Patatesli Yumurta Tarifi

İster sahura ister öğlen yemeğine yapabileceğiniz enfes mi enfes lezzetli patatesli yumurta tarifi.. Püf noktalarıyla..

Küçükken en sevdiğim atıştırmalıkların başında gelirdi patatesli yumurta. Ki hala öyle..

Hem kahvaltıda hem de okuldan öğle arası için eve geldiğimde yemek isterdim. Annem de dayanamaz yapardı. Genellikle öğle arasında yemek isterdim. Kahvaltı da sadece omlet isterdim. Nedense patatesli yumurtanın yeri hep ayrı olmuştur bende :) Dediği gibi hala da öyledir. Her gün olmasa da her iki üç günde bir bol karabiber ve pul biber ekleyerek kahvaltı da hazırlarım. 

Doyurucu bir yemekte olabilir kahvaltılık ta.. Sahurda da yenir, iftar da.. İşte yumuşacık patatesli yumurta tarifi..

TEREYAĞLI PATATESLİ YUMURTA

Tereyağlı Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 1 tane büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) ile tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ile zeytinyağı (veya sıvı yağ)
  • 5 tane orta boy yumurta
  • 1 çay bardağı ile süt
  • 2 çay kaşığı ile tuz
  • 1 çay kaşığı ile toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı ile karabiber

Tereyağlı Patatesli Yumurta Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Ağzı kapalı bir şekilde tereyağın içine tamamen giren patatesleri, Confit yöntemine benzer şekilde pişirmeniz gerektiği için en kısık ateşte uzun bir süre pişirmelisiniz. Patatesleri ince ince doğramalısınız. İsterseniz minik küpler doğrayıp rendeleyerek de aynı tarifi hazırlayabilirsiniz. Pişmesi daha kısa sürecek ve boyutları küçük olacağından patatesler daha iyi pişecektir. Afiyet olsun!

Tereyağlı Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesleri soyalım ve 0.5 cm’den daha ince olacak bir şekilde dilimleyelim. İnce dilimlemeniz, patatesin tam pişmesi ve kıvamını tam alması için oldukça önemlidir. Sahan tava içine tereyağını ve zeytinyağını ekleyelim. En kısık bir ateşte eritelim. Eridikten sonra yuvarlak ve ince ince dilimler halinde kestiğimiz patatesleri sahanın tabanına güzel şekilde yayalım. Üzerine 1 çay kaşığı ile tuz serpiştirelim. En kısık ateşte kapağı kapalı olacak şekilde pişmeye bırakalım. Bu sırada da yumurtayı, sütü ve kalan baharatları geniş kase de çırpalım. Patatesler, 10-12 dakika kadar kapağı açılmadan piştikten sonra çatal ile kontrol edelim. Yumuşamış ve kenar kısımları pişmişse yumurtalı karışımı üstüne dökelim ve kapağını kapatalım. Kapağı kapalı bir halde tekrar 10-12 dakika daha kısık bir ateş de pişmeye bırakalım. Pişmesine yakın tahta kaşıkla üst kısmının kıvamını kontrol edelim. Yumurta kabarıp, pişmiş ve patatesler yumuşamış ise ocaktan alalım. Sıcak sıcak servis edelim. Herkese afiyet olsun!